Στέλιος Πέτσας: Δεν «παίζουμε» την Κυβέρνηση, είμαστε Κυβέρνηση

by Expertnews.gr

Σημεία από τη σημερινή απάντηση στη Βουλή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα,  στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζαννακόπουλο.

Στέλιος Πέτσας:

Δεν «παίζουμε» την Κυβέρνηση, είμαστε Κυβέρνηση

Και αυτό το βλέπει ο Ελληνικός λαός καθημερινά και αποτυπώνεται παντού, σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ποσοτικές και ποιοτικές. Όποιον και να ρωτήσετε στον δρόμο πιστώνει στην Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ότι έχει αντιμετωπίσει δύσκολα πράγματα και τα κατάφερε. Και αυτό αποτυπώνεται στην εθνική αυτοπεποίθηση που νιώθει σήμερα ο Έλληνας.

Αντίθετα, ξέρω κάποιες άλλες Κυβερνήσεις που «έπαιζαν».

Που νόμιζαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια με έναν Νόμο και ένα Άρθρο και κόστισαν στον Ελληνικό λαό πάνω από 100 δις. Και έφεραν και νέα μνημόνια και παρέτειναν την έξοδο της ελληνικής κοινωνίας από τα αδιέξοδα των μνημονίων.

Επίσης, ξέρω, κάποιες άλλες Κυβερνήσεις που έπαιζαν με photoshop πάνω σε φωτιές, σε έναν πίνακα, σε μια συνέντευξη τύπου, ενώ είχαν καεί 102 άνθρωποι. Αυτοί «έπαιζαν», τότε, την Κυβέρνηση. Τώρα, έχουμε Κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα θέματα της πολιτικής και ιδεολογικής αδυναμίας, νομίζω, πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Όσον αφορά το θέμα του δημοσιεύματος, σήμερα, για την κατανομή των χρημάτων: Ναι, κάνουν και τα μεγάλα Ινστιτούτα λάθη και τα 16,69 δις. που αναφέρετε είναι λάθος. Είναι ασαφές σε σχέση με την κατανομή. Πρόκειται για 19 δις. και 13 δις. δάνεια. Είναι σύνολο 32 δις. όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Συνολικά, δεν αμφισβητούνται τα 72 δις. γιατί, όταν κάποιοι κόστιζαν πάνω από 100 δις. στον ελληνικό λαό, κάποιοι έφερναν 72 δις. στον ελληνικό λαό. Μπορεί να μην σας αρέσει αλλά θα το ακούσετε.

Όσον αφορά το θέμα των συναντήσεων: Δεν πιστεύω ότι αναπαράγετε fake news. Αν δείτε την ίδια την εφημερίδα, τον ίδιο τον πίνακα που δημοσιεύει για ποιους ηγέτες, με ποιόν άλλο ηγέτη συναντήθηκαν, αναφέρει: “Prior to the meeting”, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και συναντήθηκε με τον κ. Αναστασιάδη, βεβαίως, εδώ στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μπορείτε να αναζητήσετε τις πληροφορίες, τις καθημερινές, και να δείτε όλες τις φωτογραφίες που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους ηγέτες, επιτελώντας τον ρόλο που πρέπει να παίζει ένας σοβαρός Έλληνας Πρωθυπουργός. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος ξέρει πως να συζητήσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για τους Ευρωπαίους πολίτες. Και να γεφυρώνει χάσματα. Και να είναι σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις. Και να φέρνει αποτέλεσμα.

NEWS