Συνεχίζεται, η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στο Ηράκλειο

by Expertnews.gr

Σήμερα, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε νέος σεισμός στο Ηράκλειο μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 22 χλμ νότια – νοτιοδυτικάτου Ηρακλείου και εστιακό βάθος 13.3 χλμ.

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη καθώς δεκάδες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στο Ηράκλειο μετά το μεγάλο σεισμό της Δευτέρας που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου στο Αρκαλοχώρι και μεγάλες ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, της περιοχής που επλήγη σοβαρά από το σεισμό, διανυκτέρευσαν μέσα στα οχήματά τους ή σε σκηνές που στήνονται για τους πληγέντες στην περιοχή και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους.

Μέσα σε σκηνή του στρατού στήθηκε επίσης ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας το οποίο έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη χθεσινή νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη χώροι φιλοξενίας για τους πληγέντες από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει:

«Με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των συναρμόδιων φορέων, λειτουργούν ήδη χώροι φιλοξενίας ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες προσωρινής στέγασης των κατοίκων».

 


NEWS