Βασίλης Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα προσλάβουμε όσους χρειαστεί για να τα καταφέρουμε

by Expertnews.gr

Στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην απόφαση προμήθειας της ουσίας χλωροκίνης, η οποία φαίνεται πως συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ιού.

«Τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Σε συνεργασία με εταιρείες οι οποίες είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράξουν χλωροκίνη, και με συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Υπουργείου Εξωτερικών, έγινε δυνατή η προμήθεια πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την έγκριση 5.000 νέων θέσεων εργασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ υπενθύμισε ότι 2.000 έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.

«Όπως επανειλημμένως έχω πει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα προσλάβουμε όσους χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε τη σημασία του Απριλίου στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για τον «πιο κρίσιμο μήνα».

«Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Εφαρμόζουμε τα μέτρα φυσικής απόστασης και κοινωνικής απομάκρυνσης. Μένουμε Σπίτι. Όσο παραμένουμε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι» συμπλήρωσε, στο ίδιο μήκος κύματος.

Και κατέληξε: «Αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Και αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι στις δύσκολες εποχές στεκόμαστε ενωμένοι, με αίσθημα ευθύνης και στο ύψος των περιστάσεων».NEWS