Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, Γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα και τον Κόσμο

by Expertnews.gr

Η 21η Σεπτεμβρίου είναι η 264η ημέρα του έτους (265η σε δίσεκτο έτος) και απομένουν 101 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους.

Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 1981 από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ως η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης. Δύο δεκαετίες αργότερα, το 2001, η γενική συνέλευση ψήφισε ομόφωνα να ορίσει την Ημέρα ως περίοδο μη βίας και κατάπαυσης του πυρός. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν όλα τα έθνη και τους ανθρώπους να τιμήσουν την παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια της Ημέρας και να τιμήσουν διαφορετικά την Ημέρα μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ειρήνη.

Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Αλτσχάιμερ, στο πλαίσιο αυτό η 21η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.

Τα σημαντικότερα γεγονότα, που συνέβησαν σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, οι γεννήσεις και οι θάνατοι σημαντικών προσώπων, τα περασμένα χρόνια, είναι :

1964

Η Μάλτα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο

1991

Η Αρμενία επίσημα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη από τη Σοβιετική Ενωση

1996

Ενθρονίζεται επίσημα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων

2003

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Μιστράλ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Κάντιθ της Ισπανίας

NEWS

-