Ο Πρόεδρος της Κύπρου, παρασημοφόρησε την ΠτΔ

by Expertnews.gr


Ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης παρασημοφόρησε την κ. Σακελλαροπούλου με τον Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄, λέγοντας ότι με την ανωτάτη αυτή διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζεται η βαθιά ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη διαχρονική συμπαράσταση και αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού με γνώμονα την επανένωση της Κύπρου.

“Αγώνες που ταυτίζονται πλήρως με τις αρχές και αξίες που υπηρετήσατε κατά την μακράν και ευδόκιμη υπηρεσία σας στις ανώτατες βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης”.

Σε μια εποχή, είπε, όπου οι χώρες μας καλούνται να διαχειριστούν νέες προκλήσεις, να αποτρέψουν απειλές και να αποκρούσουν κινδύνους, είμαι απολύτως βέβαιος ότι εκλαμβάνετε την τιμή αυτή ως ελάχιστη ένδειξη της οφειλόμενης προς το πρόσωπό σας και την Ελλάδα ευγνωμοσύνης, που το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και ο λαός της Κύπρου τρέφει διαχρονικά για την Ελλάδα.

Στην αντιφώνησή της, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή και είπε ότι «στο πρόσωπό μου τιμάτε την Ελλάδα αλλά και τις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες».

Η Κύπρος, συνέχισε, είναι βαθιά στην καρδιά μας, η Ελλάδα στέκεται πάντοτε συμπαραστάτης και στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προς όφελος όλων των Κυπρίων.

NEWS

-