Μύκονος: Συνελήφθη ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης σε βάρος επιχειρηματία

by Expertnews.gr

Εντοπίστηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης στη Μύκονο, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών τους Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και στοχευμένων αναζητήσεων της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ο 32χρονος (Έλληνας), φυσικός αυτουργός της απρόκλητης επίθεσης σε βάρος επιχειρηματία, που έλαβε χώρα στο νησί τον περασμένο Ιούνιο.

Η σύλληψή του έγινε με ένταλμα του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σύρου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 31χρονος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην επίθεση αυτή εμπλέκεται και τρίτο άτομο, ως συνεργός του 32χρονου.

Όπως προέκυψε, την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο 32χρονος ακολούθησε τον επιχειρηματία οδηγώντας κλεμμένο όχημα και προκάλεσε σκοπίμως τροχαίο ατύχημα με ζημιές, προσκρούοντας στο όχημά του.

Ακολούθως, όπως αναφέρει η αστυνομία, επιτέθηκε απρόκλητα στον επιχειρηματία, προσπαθώντας να του προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες, με χρήση βαρέως αντικείμενου. Μετά την επίθεση ο 32χρονος διέφυγε, αφού εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα, επιβιβαζόμενος σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος αλλοδαπός.

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 26ης Ιουνίου ο 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και συνελήφθη για απείθεια.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο ο 31χρονος μετέφερε τον 32χρονο, καθώς και κινητό τηλέφωνο.

NEWS