Η Ζωή Ράπτη, στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές

by Expertnews.gr

Η υφυπουργός υγείας κ.Ζωή Ράπτη, επισκέφθηκε σήμερα  τις Δομές Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, την 5η ΥΠΕ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την Ψυχιατρική του Κλινική, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας καθώς και το Οικοτροφείο της ΘΕΨΥΠΑ.


Η υφυπουργός υγείας, συνομίλησε με τους κατοίκους και τις δημοτικές αρχές  στις κοινότητες Δαμασίου και Μεσοχωρίου και τις ομάδες που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους κατοίκους, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα,  χίλιες επτακόσιες είκοσι δύο έφτασαν οι κατοικίες που κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες στον πρωτοβάθμιο έλεγχο των μηχανικών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 4.707 κτίρια:

Από αυτές 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47 προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Έχουν γίνει μέχρι σήμερα συνολικά 1.280 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.256 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.450 στο Δήμο Ελασσόνας, 364 στο Δήμο Λαρίσης και 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 161 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στο Δήμο Τεμπών, 19 στο Δήμο Αγιάς και 69 στο Δήμο Μετεώρων.

NEWS