Η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

by Expertnews.gr

«Η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δέσμες μέτρων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και θωρακίζουν τις θέσεις εργασίας. Ο ιστορικός Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που στην συντριπτική του πλειονότητα απαρτίζεται από ΜμΕ είναι ισχυρός εταίρος. Θα συνεχίσουμε την μεταξύ μας άμεση συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε θέματα που απασχολούν το εμπόριο».

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, προτεραιότητα δόθηκε στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η αγορά από τον αντίκτυπο του φαινομένου του κορονοϊού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

Στο Δ.Σ. αναφέρθηκε ότι τα  καταλυτικά θέματα για τη βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων στο επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα είναι οι εξής:

* Ενίσχυση Ρευστότητας – Χρηματοδότηση επιχειρήσεων
– Δημιουργία νέου, βελτιωμένου Προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ
– Μικροπιστώσεις
– Επιστρεπτέα προκαταβολή 3
– ΕΣΠΑ
– Επιταγές

* Ενοίκια
– Μείωση Ενοικίων 40% έως το τέλος του έτους.
– Κοινή πρόταση Ε.Σ.Α – ΠΟΜΙΔΑ

* Θέματα Εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος

* Θέματα λειτουργία της αγοράς
– Κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων
– Καθεστώς Προσφορών
– Θέματα Υπαίθριου εμπορίου
– Παράνομο Εμπόριο

* Φορολογικά μέτρα
– Μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 24% στο 20%
– Πάγια μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
– Επαναρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις.

Ο πρόεδρος Σταύρος Καφούνης, δήλωσε:

«Το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει δράση ίσως στη δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας στη μεταπολεμική ιστορία του.

Η πραγματικότητα αυτή, δημιουργεί την υποχρέωση στον Εμπορικό Σύλλογο να συνεχίσει με τον σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο του, να καταθέτει προτάσεις που εκφράζουν το σύνολο του εμπορικού κόσμου και να διεκδικεί λύσεις που θα κρατήσουν την επιχειρηματικότητα της χώρας όρθια.

Απαιτούνται άμεσα γενναίες παρεμβάσεις, ώστε όπως στην υγειονομική κρίση βγήκαμε νικητές, το ίδιο να επιτύχουμε και στην οικονομική κρίση, γιατί πρέπει να μπούμε στο 2021 με ελπίδα και αισιοδοξία».


NEWS