Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

by Expertnews.gr

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε χθές  το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, αναμένεται άμεσα η προμήθεια στο νοσοκομείο ενός μηχανήματος ανίχνευσης sars-Cov2, με μέθοδο PCR και δυνατότητα εξέτασης περίπου τριακοσίων δειγμάτων σε ημερήσια βάση.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου, για τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου, μέσα από διαδικασίες που θα ανακοινωθούν, την άμεση πρόσληψη επιπλέον 37 ατόμων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, τη διατήρηση του προσωπικού, που εργάζεται στο Νοσοκομείο με προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και την παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ανοικτές προκηρύξεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης που τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή του καθώς όπως τόνισε «είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία Πρωθυπουργός, επισκέπτεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας».NEWS