Θα διατεθούν εφέτος σε εργαζόμενες μητέρες 15.000 voucher

by Expertnews.gr

Σε 15.000 ανέρχονται τα voucher που θα διατεθούν εφέτος σε εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο για βρεφονηπιακούς σταθμούς, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Παράλληλα, όπως είπε, αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια οριζόντια για όλους.

«Ήταν μία προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, η οποία υλοποιείται» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, τονίζοντας τη σημασία των βρεφονηπιακών σταθμών ως βασικού εργαλείου ανάπτυξης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων του παιδιού, αλλά και ένταξης της γυναίκας-μητέρας στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δίνονται σε 155.000 παιδιά voucher για την ένταξή τους σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγε

Στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Θέμα του συμβουλίου ήταν η συνεισφορά της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών πολιτικών στην αντιμετώπιση των συνεπειών, λόγω της πανδημίας, αλλά και, γενικότερα, στις προσπάθειες ανάκαμψης των οικονομιών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εργασίας των 27 κρατών της Ένωσης.

Στην τοποθέτησή της, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των πιο ευάλωτων πολιτών, όπως, για παράδειγμα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις διανομές προϊόντων, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καθώς και τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, τονίζοντας τη διασφάλιση της αδιάκοπης διανομής οικονομικών παροχών και αγαθών και την παράταση χορήγησής τους, καθώς και την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τους φορείς πρόνοιας, τη διαρκή μέριμνα του υπουργείου για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τη μη διασπορά του κορονοϊού και ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για την επιτυχία των μέτρων, με την έως τώρα απουσία κρούσματος σε δημόσια κλειστή προνοιακή δομή.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε τη σημασία που προσδίδει η ελληνική κυβέρνηση στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με τη δημιουργία κοινών κανόνων για όλα τα κράτη-μέλη, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην Ευρώπη.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και να μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στον τομέα της κοινωνικής στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών.

 

NEWS