Συνάντηση Ν. Δένδια, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης και με τον δήμαρχο της Βεγγάζης

by Expertnews.gr

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Βεγγάζη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων και η ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

 

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη της Λιβύης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν την οικονομική και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης συνεργασία, καθώς και την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βεγγάζης, όπου αναφέρθηκε στη σημασία της προσεχούς λειτουργίας του Γενικού Προξενείου εκεί, τονίζοντας ότι η ελληνική παρουσία στη Λιβύη αποκαθίσταται καί θα παραμείνει.

 

NEWS