Συμφωνία για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου -Ανθή Καραγιάννη

by Expertnews.gr

Ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου “Ανθή Καραγιάννη”, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τοπικούς φορείς στην Καβάλα. Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, “… το μεγαλύτερο Στάδιο ανατολικά της Θεσσαλονίκης κι ως τα σύνορα με την Τουρκία, οφείλει να ξαναβρεθεί -σε όλα του τα επίπεδα- εκεί που αρμόζει στην αθλητική οικογένεια. Σύγχρονο και ασφαλές. Από την ευχερή πρόσβαση σ’ αυτό ως την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και από το ταρτάν του στίβου ως τα η/μ, την ενεργειακή του αναβάθμιση, τους εσωτερικούς χώρους κλπ”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μαζί με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, και τους βουλευτές του νομού, Μακάριο Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη, πραγματοποίησαν αυτοψία στο Δημοτικό Στάδιο και κατέληξαν ότι, έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας του, απαιτούνται τάχιστα μελέτες γενικού εκσυγχρονισμού του, κι όχι μόνο εκείνη που εξελίσσεται μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για τοποθέτηση στεγάστρου.

“Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να τρέξουμε πολύ γρήγορα πια για τις απαιτούμενες Μελέτες, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. Να προτεραιοποιήσουμε άμεσα τις πολλές ανάγκες του Σταδίου και να αναζητήσουμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία” αναφέρει ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του.

Επιπλέον δρομολογούνται και άλλα έργα αθλητικής πνοής στην περιοχή, όπως η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. στο ΠΔΕ του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε επίσης ότι τα 106 νόμιμα και ενεργά σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ενισχύθηκαν από την Πολιτεία με 289.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πανδημία.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
NEWS