Συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά από την αντιτρομοκρατική

by Expertnews.gr

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά ενώ γίνονται έρευνες και σε οικίες.

Οι έρευνες γίνονται στην Αττική ενώ η επιχείρηση επικεντρώνεται στο Κουκάκι. 

Η Αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τρεις συλλήψεις Ελλήνων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μίας γυναίκας 36 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου και είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες έγινε έφοδος σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών. Την αποθήκη, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητα της. Πάντως, η γιάφκα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για την Ομάδα Λαϊκής Αλληλεγγύης (ΟΛΑ).

NEWS

-