Στην Ελλάδα, Μ.Πομπέο, Σ.Κούρτς, Μ.Ρούτε και Μ. Φρέντερικσεν

by Expertnews.gr

Λίγες ώρες πριν την έναρξη, την  Πέμπτη 1η Οκτωβρίου της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Ελλάδα έρχονται την Τετάρτη ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, και η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ειδική εκδήλωση και θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται η άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών  Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, με πρώτο σταθμό της περιοδείας τη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη αμερικανού ΥΠΕΞ θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπογράψει διμερή συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ στο επίκεντρο βρεθούν και ζητήματα ενέργειας.

Ο κ.Μάικ  Πομπέο θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού, πρωθυπουργού, στα Χανιά, όπου ο Πρωθυπυργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει, τη Δευτέρα, δείπνο προς τιμήν του, ενώ την Τρίτη θα επισκεφθούν τη Σούδα σηματοδοτώντας την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Στις συνομιλίες θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

NEWS

-