Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera enSalonico 14-15/8 στη μικρή Επίδαυρο

by Expertnews.gr

Η ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό συγκρότημα Primavera en Salonicoπαρουσιάζουν το “Watersong” με τη συμμετοχή της Τυνήσιας Λάμιας Μπεντίουι, στις 14 και 15 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (ώρα έναρξης 21:30).

Τα κόκκαλά του γίνανε κοράλλια, τα μάτια του μαργαριτάρια

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμπνέονται από το τραγούδι του Άριελ, του αγαθού πνεύματος στην Τρικυμία του Σαίξπηρ και δημιουργούν το Watersong, με τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό.

Μαζί τους η Τυνήσια Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον κόσμο της ερήμου.

Η αραβική γλώσσα και η διάλεκτος των Βεδουίνων διασταυρώνονται με τις γλώσσες της Μεσογείου. Ούτι, κανονάκι, νέι, βιολί, ακορντεόν, κρουστά, waterphone και κοντραμπάσο είναι τα όργανα που συνοδεύουν τις φωνές, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Από την πλευρά του το video animation λειτουργεί  αντιστικτικά στην συναυλία, φέρνοντας  τον κόσμο της σημερινής πραγματικότητας, της οικολογικής καταστροφής και της αναγκαστικής μετανάστευσης σε σχέση με το θέμα νερό.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι :

Ερμηνεία : Σαβίνα Γιαννάτου φωνή, Λάμια Μπεντίουι φωνή,

Primavera en Salonico :

Κώστας Βόμβολος κανονάκι, ακορντεόν, ενορχήστρωση

Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο

Κυριάκος Γκουβέντας βιολί

Χάρης Λαμπράκης νέι

Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα

Κώστας Θεοδώρου κρουστά, waterphone

Βίντεο animation Lokey

Ηχητικό τοπίο εικονικής πραγματικότητας Κατερίνα Σπερέντζου – Νίκος Παπαδόπουλος

Ήχος Γιάννης Παξεβάνης, Γιώργος Κοτσιάνος

Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου

Εκτέλεση παραγωγής Prospero

Χρήσιμες πληροφορίες :

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιείται ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.
Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, παρακαλούμε να προσέλθετε 90΄ πριν την έναρξη.
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες. Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Κατά την αγορά κάθε εισιτηρίου δηλώνεται το όνομα του προσώπου που θα το χρησιμοποιήσει.
Με βάση τις νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα θεάματα που πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους. Παρακαλούμε να φοράτε τις μάσκες σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

NEWS