Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες νεκροί 3.500 και 200 αιχμάλωτοι

by Expertnews.gr

Με ανάρτησή του στο Facebook ο ουκρανικός στρατός αναφέρει τις μεγάλες απώλειες μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων, που έχουν εισβάλει στη χώρα.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι περισσότεροι από 3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 200 κρατούνται αιχμάλωτοι.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η Ρωσία έχει χάσει 14 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερο και 102 τανκς μέχρι στιγμής. 

Το BBC σημειώνει ότι δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση των ισχυρισμών αυτών.

Την ίδια ώρα, οι δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την Maxar, στις δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Παρασκευή διακρίνονται περισσότερα από 90 ελικόπτερα σταθμευμένα σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Χοϊνίκι της Λευκορωσίας, να σχηματίζουν μία «αλυσίδα» μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων. Παράλληλα εμφανίζεται μία ισχυρή χερσαία δύναμη με εκατοντάδες οχήματα σε κοντινό σημείο.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.

NEWS