Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός, οι εκδηλώσεις από 13-18 Αυγούστου

by Expertnews.gr

υ

Συνεχίζονται στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας οι εκδηλώσεις, που είναι ενταγμένες στο θεσμό Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός, που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για σήμερα 13/8 παράσταση της “Μήδειας” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, ακυρώνεται, λόγω της ματαίωσης των παραστάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει προσπάθεια η παράσταση να προγραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την περίοδο 13-18 Αυγούστου είναι :

Πέμπτη 13 Αυγούστου

Γκαλά Μονωδών της ΕΛΣ * Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Ρωμαϊκή Αγορά Φωκίδα * 19.30

Τρίτη 18 Αυγούστου

Georg Benda Μήδεια” * Καμεράτα, Κ. Καραμπέτη – Μ. Χρυσικόπουλος * Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Ρωμαϊκή Αγορά Φωκίδα * 19.30
Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη * Κάστρο Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανία * 20.30
Το αμάρτημα της μητρός μου * Αρχαιολογικός χώρος Aρχαίας Κορίνθου Κορινθία* 19.30

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις :

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 11,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

NEWS