Οικονομική στήριξη των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

by Expertnews.gr

Φωτό, Τάκης Θεοδωρικάκος:»Στα καπνισμένα χέρια και ρούχα της Κατερίνας αλλά στην καθαρή της ματιά και τη μεγάλη της ψυχή αντανακλάται ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των ανθρώπων που έδωσαν μάχη στις φλόγες της Αττικής. Στη σημερινή μου επίσκεψη και σύσκεψη στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρίου που επλήγησαν είχα τη χαρά και την περηφάνεια να σταθώ δίπλα στην Κατερίνα Ιωαννίδου και να την ευχαριστήσω για την προσφορά της και τον αγώνας της. Στο πρόσωπο της καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις συνέπειες της ανευθυνότητας και της αμέλειας».

Την ίδια ώρα, σε άμεση οικονομική στήριξη των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφθηκε, το μεσημέρι, τις πληγείσες περιοχές.

Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δημάρχους Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, και Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά. Στη σύσκεψη ανακοίνωσε ότι καθένας από τους δύο δήμους θα λάβει από 250.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το υπουργείο Εσωτερικών, από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

NEWS

-