Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν

Στο κοίτασμα Yörükler-1 στην Αττάλεια το γεωτρύπανο

by Expertnews.gr

Στη Μερσίνη ο Ερντογάν για τον απόπλου του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

Στο κοίτασμα Yörükler-1 στην Αττάλεια το γεωτρύπανο

Στην εκδήλωση για τον απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν μιλά αυτή την ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του αποστολή από το λιμάνι Τασούκου στη Μερσίνη προαναγγέλλοντας ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες στο κοίτασμα Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα έξω από τον Γκάζι Πασά, κοντά στην Αττάλεια. 

«Το γεωτρύπανό μας Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Συμπλήρωσε δε ότι σχεδιάζουν να θέσουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην υπηρεσία του έθνους το επόμενο έτος. 

Για τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό», είπε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «θα στείλουμε το πλοίο Αμντουλχαμίντ Χαν στο κοίτασμα Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα έξω από τον Γκάζι Πασά. Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εξέδωσε navtex η Τουρκία

Αμέσως μετά την ομιλία του Ερντογάν, εκδόθηκε η τουρκική navtex για την πορεία του γεωτρύπανου.

TURNHOS N/W : 0770/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 09-08-2022 15:16)
TURNHOS N/W : 0770/22
MEDITERRANEAN SEA
1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDULHAMID HAN, HAKAN ILHAN, KUTSI ILHAN AND MURAT ILHAN BETWEEN 09 AUG-07 OCT 22 IN YORUKLER-1 AREA BOUNDED BY;
36 03.87 N – 031 54.26 E
36 05.88 N – 031 54.23 E
36 05.90 N – 031 56.70 E
36 03.90 N – 031 56.73 E
10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.

NEWS