Μάσιμο Καρέρα: “Να βγάλουμε μαχητικότητα στο γήπεδο”

by Expertnews.gr

Ο προπονητής της ομάδας Μάσιμο Καρέρα και ο διεθνής Ιρανός επιθετικός ΚαρίμΑνσαριφάρντ εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στην -διαδικτυακή- συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τη Λέστερ, για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε αναλυτικά:

Για το πώς πιστεύει ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα μετά τη στήριξη που εισέπραξε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο και πρέπει να ανταποδώσουμε την αγάπη των φίλων της ΑΕΚ και του κυρίου Μελισσανίδη. Να αναδείξουμε ένα παιχνίδι με μαχητικότητα και ένταση και να αντιληφθούμε την κατάσταση. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε για να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Για το αν όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα επηρεάσει την ομάδα και πως τα εισέπραξε ο ίδιος: «Αυτό που συνέβη πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε, να αναρωτηθούμε και να το πάρουμε ως κάτι θετικό. Να το διαμορφώσουμε σε μαχητικότητα και οργή στο γήπεδο. Να αποδείξουμε τι ομάδα είμαστε και ότι δεν είμαστε αυτό που δείξαμε τις τελευταίες αγωνιστικές και ότι με πάθος μπορούμε να βρούμε τις λύσεις. Να αφήσουμε το παρελθόν, να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να ιδρώσουμε τη φανέλα που φοράμε».

Για την αιτία των τελευταίων κακών εμφανίσεων της ομάδας και αν πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο για τη βελτίωση της: «Στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες είχαμε κάνει πολλά ατομικά λάθη. Είναι πράγματα που συμβαίνουν. Στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό μπήκαμε λάθος. Παίζαμε ντέρμπι και σε αυτούς τους αγώνες δεν έχει σημασία ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά το πάθος. Δεν είχαμε αρκετή μαχητικότητα και όρεξη. Αυτό είπα στους παίκτες και τους το έδειξα στην ανάλυση και πάνω σε αυτό δουλέψαμε. Αύριο θα πρέπει να αποδείξουμε ότι καταλάβαμε ποια ήταν τα λάθη μας και να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν υπάρχει θέμα ενίσχυσης στο τεχνικό του επιτελείο: «Αυτή τη στιγμή είμαι καλά όπως είμαι. Το επιτελείο δουλεύει σωστά, συνεπώς δεν έχουμε κάποια ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ τόνισε: «Ό,τι έγινε μετά το ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς. Είμαστε στεναχωρημένοι για ό,τι έγινε μετά το ματς. Είχαμε μια συζήτηση και μεταξύ μας και με όλη την οικογένεια της ΑΕΚ. Καταλάβαμε ότι δεν παλέψαμε όπως θα έπρεπε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα καλό μάθημα, ο καθένας μας έχει καταλάβει τα λάθη του και είναι έτοιμος να το δείξει στο ματς. Ήταν ένα καλό μάθημα και πλέον όλοι πρέπει να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορούμε να παίξουμε όπως στην αρχή της σεζόν και ότι μπορούμε να βρισκόμαστε στην ΑΕΚ».NEWS