Μακάριος Λαζαρίδης: Σταματάνε τα ρουσφέτια σε τρομοκράτες και επανέρχεται η σωφρονιστική τάξη

by Expertnews.gr

«Οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρούν απρόσκοπτα, ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές δυσκολίες των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας».

Το παρόν νομοθέτημα, όπως σημείωσε, «αναλαμβάνει να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο κείμενο διατάξεις οι οποίες αναμορφώνουν το ταλαιπωρημένο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και το προσαρμόζουν στις σύγχρονες απαιτήσεις, με γνώμονα την δημόσια ασφάλεια, το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων, καθώς και την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Λαζαρίδης έδωσε στην επικαιροποίηση του συστήματος μεταγωγών και της κατ’ επέκταση αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος και της ηθικής, νομικής και δημοκρατικής τάξης.

Όπως εξήγησε, «το άρθρο 3 ρητά απαγορεύει τη μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας. Και με αυτό τον τρόπο έρχεται να τροποποιήσει διάταξη του 2015 που επέτρεπε τη μεταγωγή βαρυποινιτών ακόμη και τρομοκρατών σε αγροτικές φυλακές, όπου επικρατούν συνθήκες πιο ανοιχτήςδιαβίωσης με σαφώς καλύτερους όρους. Κακά μαντάτα λοιπόν για τον αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα, αλλά και για εκείνους που τον Αύγουστο του 2018 φρόντισαν να δώσουν βυσματική – που λένε και στο στρατό – μετάθεση στα μουλωχτά».

Με αυτό το άρθρο, υπογράμμισε ο Βουλευτής, «τελειώνουν τα χάδια και αρχίζει η δικαιοσύνη.Σταματάνε τα ρουσφέτια σε τρομοκράτες και επανέρχεται η σωφρονιστική τάξη. Λυπάμαι που πρέπει να σας θυμίσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η βία δεν έχει ιδεολογία. Είναι βία. Η τρομοκρατία δεν είναι καλή όταν έχει αριστερό ιδεολογικό υπόβαθρο. Είναι τρομοκρατία. Και εμείς την καταδικάζουμε κάθετα, απερίφραστα και στον απόλυτο βαθμό», τόνισε και απαρίθμησε μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν ότι τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, «τουλάχιστον, όχι πειστικά».

Ο κ. Λαζαρίδης διεμήνυσε ότι «για εμάς η δικαιοσύνη αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνικής οργάνωσης και λειτουργίας. Τόσο με τη νομική έννοια του όρου όσο και με την καθημερινή. Και αυτό που γίνεται σήμερα είναι πραγματική απονομή δικαιοσύνης».

Και κατέληξε στην ομιλία του: «Ίσως να αδικώ τις υπόλοιπες πρόνοιες του παρόντος σχεδίου νόμου, αλλά αποδίδεται δικαιοσύνη γιατί ο Κουφοντίνας γυρίζει στον Κορυδαλλό, όπως του πρέπει, ενώ κανένα από τα θύματά του δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και ταυτόχρονα  συγγενείς τους είναι καταδικασμένοι να ζουν με το κενό της απώλειας στο διηνεκές».

 

NEWS