Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Μόρια για την εκτίμηση της κατάστασης στο νησί

by Expertnews.gr

 

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Μόρια για την εκτίμηση της κατάστασης στο νησί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά την ολοκλήρωση της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αναλυτικά:

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε, προ ολίγου, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκτίμηση των χθεσινοβραδινών γεγονότων στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Με εντολή του Πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις έξι το απόγευμα, στη Μυτιλήνη.

Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου».

 

 

Την ίδια ώρα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας.

Η εν λόγω κήρυξη  ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις (4) μήνες.

NEWS