Στα σενάρια συνεργασίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου, για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται στην χώρα, μιλάει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα.
Τσίπρας και Παπανδρέου επένδυσαν στο ψεύδος και το διχασμό
Ο κ. Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου σε περίπτωση εκλογών με απλή αναλογική σημείωσε με νόημα πως «δεν θα μας ξένιζε ο κ. Τσίπρας να τα βρει με τον πρωθυπουργό του ‘λεφτά υπάρχουν’. Θα ήταν ταιριαστό ζευγάρι. Και οι δυο επένδυσαν στο ψεύδος και το διχασμό σε δυο διαφορετικές αλλά εξίσου κρίσιμες περιόδους, οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικές επιλογές. Ακόμα και αν τα έβρισκαν, όμως, αποκλείω το ενδεχόμενο οι δυνάμεις τους να έφταναν για κυβέρνηση». Υπογράμμισε όμως ότι η στρατηγική της ΝΔ στοχεύει στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος ως το τέλος της τετραετίας με «όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες συμμέτοχους στην ανάπτυξη. Και όταν στηθούν οι κάλπες, αυτοδυναμία και με απλή αναλογική. Αλλιώς, αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Για να συνεχίσουμε το έργο μας» υπογράμμισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη μια εθνική μάχη είναι απών
Σχετικά με την πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι: «Σε μια κρίση πρωτόγνωρη, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κυβέρνηση εμπιστεύθηκε τους ειδικούς. Και όχι τους τηλεαναλυτές, τους ανεύθυνους λαϊκιστές ή το στενό μικροκομματικό της συμφέρον. Ταυτόχρονα, έχει να σταθμίσει και τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Προσπαθούμε, λοιπόν, να συντονίσουμε μια μεγάλη, εθνική προσπάθεια. Κάναμε και λάθη; Ναι, διότι αναζητούμε λύσεις. Ακόμα και η επιστήμη, άλλωστε, δεν έχει πάντα όλες τις απαντήσεις, όμως ψάχνει να τις βρει. Στη μεγάλη εικόνα, όμως, η κοινή προσπάθεια των Ελλήνων έχει πιάσει τόπο. Βέβαια, ακούω και σέβομαι τους προβληματισμούς των πολιτών. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ, όμως, με την απόπειρα μικροκομματικής εκμετάλλευσης της πανδημίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε ότι την απορρίπτουν και οι πολίτες. Όταν, σε άλλες χώρες, υπεύθυνες δυνάμεις της αντιπολίτευσης βάζουν πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας, εδώ έχουμε τη στείρα, ισοπεδωτική, διχαστική αντιπολίτευση του ‘‘όχι σε όλα’’. Μια θλιβερή, παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη μια εθνική μάχη είναι απών.Δυστυχώς».
Σχετικά με την πορεία της νόσησης του από τον κορωνοιό ο ίδιος δήλωσε πως «δεν θέλω ούτε να φανταστώ πώς θα περνούσα την ασθένεια χωρίς αυτό το σπουδαίο δώρο που μας έκανε η επιστήμη. Κι αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω στους αναγνώστες σας: Όλοι εμβόλιο, γιατί ο ιός δεν παίζει!»
