ΕΥΔΑΠ : Ξεκινά το έργο υδροδότησης της Κινέττας, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ

by Expertnews.gr

 

Υπεγράφη χθες η σύμβαση του έργου μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου, που αφορά την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα.
Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, που ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής.

Με σεβασμό προς τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ Χ. Σαχίνη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Αν. Τόσιου. Παρά τις δυσμενείς συνέπειες και τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του covid-19, τα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, δεν μπορούν παρά να παραμείνουν προτεραιότητα.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020
Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης ανάντη του PVR Μεγάρων στη Λεωφόρο Αλεποχωρίου, μέχρι την Κεντρική Δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην Κινέττα, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής που δοκιμάστηκαν σκληρά από τα καταστροφικά συμβάντα του 2017 και του 2018. Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ, αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ..

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α’ ΦΑΣΗ 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

  Ο ΒουλευτήςΑττικής  και αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Θανάσης Μπούρας δηλωσε:

Ένα  πρόβλημα δεκαετιών για την περιοχή της Κινέττας επιλύεται οριστικά με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας παρενέβη για την επίλυση κάποιων διαδικαστικών θεμάτων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής.

Μάλιστα, με προσωπική του παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες μέρες, σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπό το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρο Κοκκινάκη και με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Καλπαξίδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων κ. Σπύρου Κορώση, ώστε να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες από την πλευρά της Δασικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Μπούρας επικοινώνησε σήμερα με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο  Πατούλη και τον ευχαρίστησε για αυτή τη σημαντική εξέλιξη της υπογραφής της σύμβασης.

 

Ο Βουλευτής Αττικής κ.Γιώργος Κώτσηρας  δήλωσε:

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της Κινέτας. Επιλύεται, με αυτό τον τρόπο ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους τις περιοχής επί πολλά χρόνια και με το οποίο είχε ασχοληθεί ο κ. Κώτσηρας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, καθώς ήταν και ένα από τα βασικά θέματα που είχε θέσει στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του ιδίου, των υπουργών κ.κ. Γεραπετρίτη και Οικονόμου και φορέων της Κινέτας στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κώτσηρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την ουσιαστική παρέμβασή του και επίλυση του θέματος. Δεδομένων των γενικότερων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και της σημερινής κατάστασης που βιώνουμε όλοι, τέτοιες κινήσεις που διασφαλίζουν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών αποτελούν ελπίδα για το μέλλον. Η επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριων της περιοχής, η οποία δοκιμάστηκε από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα ήταν επιτακτική.»

 

 
NEWS