Επιστροφές φόρων: Σε 509.000 φορολογούμενους, έχουν εκταμιευθεί 121 εκατ. ευρώ

by Expertnews.gr

Στα 121 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος του ποσού που έχει εκταμιευθεί σε 509.000 φορολογούμενους οι οποίοι μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης είχαν επιστροφή φόρου, ποσοστό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για φορολογικές δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατ. ευρώ. Τα αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι, που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου, ήταν 364.000 με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 97 εκατ. ευρώ.  

Φέτος σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται αύξηση κατά 40% στον αριθμό των δικαιούχων που είδαν την επιστροφή φόρου στους λογαριασμούς τους και κατά 20% ως προς το ύψος του ποσού που έχει εκταμιευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης. 

NEWS