Επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

by Expertnews.gr

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί αύριο 06/04/2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdul Hamid Dbeibeh.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Najla al-Mangoush.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη έχει ξεχωριστή σημασία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Κύπρου. «Η Λιβύη κάνει τα πρώτα βήματα για την επαναφορά της κανονικότητας και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να την ενισχύσει» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Επισήμανε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να την κανονικότητα είναι να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι». Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι σε μια κανονική Λιβύη «το τουρκολυβικό μνημόνιο που φαντασιώνεται το μοίρασμα θαλασσίων ζωών δεν μπορεί να έχει ισχύ».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να βοηθήσει την πορεία της Λιβύης προς την κανονικότητα.

Ο Ν. Δένδιας θα συνοδεύει το Έλληνα πρωθυπουργό στο αυριανό ταξίδι του στη Λιβύη.

NEWS