Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σαντορίνη 2020 – Αποκλειστική Συνέντευξή

by Expertnews.gr
ενοικιάσεις-αυτοκινήτων-Σαντορίνη-2020

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεις αυτοκινήτων Santorini Easy Rent, Δημόγλου Φιλάρετος μας μιλάει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Expert News, για τη Σαντορίνη και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο νησί του.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του και μάθετε τα πάντα για τη Σαντορίνη 2020 και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

 

Πείτε μας μερικά λόγια για το νησί σας…

“Είναι πολύ δύσκολο να πεις οτιδήποτε για το νησί της Σαντορίνης, το οποίο δεν έχει ήδη ειπωθεί…Ένα νησί με ιδιαίτερη ομορφιά, πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια. Αυτό που κάνει τη Σαντορίνη μοναδική, είναι κυρίως η πολύ ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της.  Η καλντέρα με τα μικρά χωριουδάκια σκαλισμένα στους βράχους, οι ηφαιστειακές μαύρες παραλίες, τα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα, και τα παραδοσιακά οινοποιεία, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που κάνουν την Σαντορίνη να σκαρφαλώνει όλο και ψηλότερα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.  Στα πολύ θετικά του νησιού είναι η γενική προσπάθεια των επιχειρήσεων τουρισμού και ειδικά των καταλυμάτων, για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.”

 

Ποια πράγματα χρειάζεται να βελτιωθούν στην Σαντορίνη;

“Καθώς το αντικείμενο εργασίας μου έχει να κάνει με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η βελτίωση των δρόμων. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στους Ελληνικούς δρόμους, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο ισχνών αγελάδων στα κρατικά ταμεία. Το θετικό είναι ότι ήδη έχουν αρχίσει πολλά έργα βελτίωσης, και έχουν παραδοθεί καινούρια τμήματα δρόμων τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν πολύ στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Ελπίζουμε σε μία πλήρη ανανέωση του οδικού δικτύου της Σαντορίνης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να λάβει χώρα στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου. Τα υπόλοιπα προβλήματα, είναι λίγο πολύ κοινά σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς, όπως η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, και η προστασία του περιβάλλοντος. Γίνονται πιστεύω θετικές κινήσεις σε όλους τους τομείς.”

 

Πως αντιμετωπίζετε στη Σαντορίνη το 2020;

“Η φετινή χρονιά είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, για την οποία κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος. Υπάρχει ακόμα μία έντονη ανασφάλεια για τους επόμενους μήνες, καθώς έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Το ότι άρχισαν οι πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης την 1η Ιουλίου, και το ότι αυξάνονται οι αφίξεις με σταθερό ρυθμό, σίγουρα είναι πολύ θετικό. Υπάρχει η ελπίδα ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να διασώσουμε κάτι από το 2020. Σίγουρα θα πρέπει να στηριχτούν με όποιο τρόπο είναι δυνατόν όχι μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν έσοδα από εργασία από τον Οκτώβρη του 2019!”

 

Υπάρχουν κίνητρα ώστε να έρθουν Έλληνες επισκέπτες στη Σαντορίνη;

“Πιστεύω ότι οι φετινές χαμηλότερες τιμές, θα είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο, ώστε να μας επισκεφτούν φέτος ακόμα περισσότεροι συμπατριώτες μας. Οι τιμές είναι φέτος χαμηλότερες έως και 50 %! Η Σαντορίνη είναι σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, έστω και εάν πρόκειται για επισκέψεις του Σαββατοκύριακου. Οι ελκυστικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι κάτι που επίσης βοηθάει πολύ. Ήδη σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών μας έρχεται με πτήσεις εσωτερικού.”

 

Ασχολείστε με ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αξίζει κάποιος να ενοικιάσει αυτοκίνητο στην Σαντορίνη;

“Ανεξάρτητα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, θα σας απαντήσω αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό, την καλύτερη δυνατή εμπειρία του επισκέπτη. Κατ’ αρχάς υπάρχουν πάντα διάφοροι παράμετροι. Για παράδειγμα, εάν ένας επισκέπτης θέλει να παραμείνει για σχετικά μεγάλο διάστημα στο νησί, σίγουρα θα πρέπει από πριν να ελέγξει τις τιμές, ώστε να δει εάν τον συμφέρει να φέρει με πλοίο το δικό του αυτοκίνητο. Ακόμα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί, όσον αφορά για παράδειγμα την ηλικία του οδηγού. Συνήθως οδηγοί κάτω των 23 ετών δεν επιτρέπεται να ενοικιάσουν κάποιο αυτοκίνητο, ή για να το κάνουν, θα πρέπει να πληρώσουν αρκετά παραπάνω για να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Ακόμα άπειροι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν να ενοικιάζουν αυτοκίνητα σε πολυσύχναστα νησιά. Εννοείται ότι θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά όλοι οι κυκλοφοριακοί κανόνες. Σε γενικές γραμμές, όμως, και λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σαντορίνη, μπορεί να κάνει την εμπειρία των διακοπών στο νησί πολύ καλύτερη. Οι τιμές (όχι μόνο φέτος) είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού. Αν σκεφτούμε την ελευθερία κινήσεων που μας προσφέρει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, και τα χρήματα που εξοικονομούνται σε σύγκριση με το να παίρνουμε κάποιο ταξί, η επιλογή είναι προφανής. Επιπλέον στην παράξενη εποχή που διανύουμε, είναι και υγειονομικά πιο ασφαλές, καθώς όλες οι εταιρείες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους νέους κανονισμούς.”

 

ενοικιάσεις-αυτοκινήτων-Σαντορίνη-2020-Αποκλειστική-Συνέντευξήενοικιάσεις-αυτοκινήτων-Σαντορίνη-2020

 

Έχετε κάποιες συμβουλές για τους επισκέπτες που θα αποφασίσουν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο στη Σαντορίνη;

“Υπάρχουν κάποια πράγματα που όλοι πρέπει να προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε οποιοδήποτε όχημα. Το πρώτο και κυριότερο, είναι οι ασφαλιστικές καλύψεις τις οποίες επιλέγουμε. Υπάρχει η συνήθεια της πιο οικονομικής επιλογής, η οποία, όμως, παρέχει τις περισσότερες φορές μόνο τις βασικές καλύψεις. Θα πρότεινα αντίθετα, την επιλογή της καλύτερης δυνατής παρεχόμενης ασφάλειας, η οποία ελαχιστοποιεί ή μηδενίζει την ευθύνη μας σε περίπτωση ατυχήματος. Στην συνέχεια πρέπει να ξέρουμε τι συμπεριλαμβάνει η τιμή που μας προσφέρει το γραφείο ενοικιάσεων. Αν για παράδειγμα συμπεριλαμβάνει όλους τους φόρους, απεριόριστα χιλιόμετρα, επιπλέον οδηγό, παιδικά καθίσματα κ.τ.λ. Ακόμα κάποιες εταιρείες έχουν πολιτική δέσμευσης κάποιου ποσού σαν εγγύηση, ενώ άλλες όχι. Τέλος είναι πάντα σοφό να παίρνουμε φωτογραφίες ή βίντεο του οχήματος πριν ξεκινήσουμε, ώστε να έχουμε σε αρχείο τυχόν μικροζημιές στο αμάξωμα. Στα αυτονόητα είναι να ελέγχουμε την κατάσταση των ελαστικών. Σε περίπτωση που έχουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούμε με την εταιρεία για αντικατάσταση οχήματος, και να μην συνεχίζουμε την οδήγηση.  Σε γενικές γραμμές στη Σαντορίνη υπάρχει υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και αίσθημα ασφάλειας. Να τονίσω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανονισμούς, να τηρούμε τα όρια ταχύτητας κ.τ.λ., κυρίως για την ασφάλεια μας.”

 

Κάτι τελευταίο για τους αναγνώστες μας;

“Θα ήθελα να τονίσω ότι φέτος, το 2020 είναι μια ιδανική ευκαιρία, να κάνουμε διακοπές στη Χώρα μας, να απολαύσουμε τις ομορφιές του τόπου μας, και να επωφεληθούμε τόσο από τις χαμηλές τιμές, όσο και από την ανεκτίμητη σχετική ηρεμία, που μπορεί να κάνει τις διακοπές μας πραγματικά αξέχαστες!”

 

Διαβάστε περισσότερα για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σαντορίνη:NEWS