«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

by Expertnews.gr

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο καθώς είχε νοσήσει από κορονοϊό. Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς είχε παντρευτεί με την κόρη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Σοφία, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας, ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Το 1981 συμμετείχε στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά θέματα και τον ίδιο χρόνο διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1985, οπότε και διορίστηκε διοικητής του Ι.Κ.Α.. Το 1987 εξελέγη μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητά του ως μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Από το 1989 έως το 2000 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών συνολικά σε 6 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

NEWS