6 Βήματα Πριν Επιλέξεις Πόρτα Ασφαλείας!

by Expertnews.gr

6 βήματα πριν την επιλογή πόρτας ασφαλείας!

Αποφάσισες να βάλεις πόρτα ασφαλείας στο σπίτι σου; Μπράβο! Ετοιμάζεσαι να κάνεις μια επένδυση ζωής και ασφάλειας! Δεν πρέπει, όμως, να βιαστείς… Η επιλογή της πόρτας ασφαλείας πρέπει να γίνει προσεκτικά και από σωστούς επαγγελματίες καθώς αποτελεί μια σοβαρή επένδυση για το σπίτι σου και την οικογένειά σου. Οι ειδικοί της Alfino Door έφτιαξαν μια λίστα με τα απαραίτητα που θα πρέπει να εξετάσεις πριν κάνεις την τελική σου επιλογή.

Επέλεξε μια εταιρεία με συνεργείο τοποθέτησης

Η απόφαση που θα πάρεις αφορά την προστασία του χώρου σου και της οικογένειά σου. Γι’ αυτό, δεν μπορείς να εμπιστευτείς μια οποιαδήποτε εταιρεία. Επέλεξε την εταιρεία που τα χρόνια εμπειρίας της στις πόρτας ασφαλείας θα σε γεμίσει σιγουριά και θα σε ασφαλίσει με τη καλύτερη δυνατή ποιότητα. Εξάλλου η επιλογή σου αυτή θα σε συνοδεύει για πολύ περισσότερα χρόνια, από όσα πιστεύεις.

Η εταιρεία μας εκτός από την τοποθέτηση πόρτα ασφαλείας αναλαμβάνει και την τοποθέτηση κλειδαριάς ασφαλείας ώστε να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια του χώρου σας και να αφήσετε του διαρρήκτες έξω από αυτόν. Η επιλογή της κλειδαριάς ασφαλείας γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια.

Γι’ αυτό τον λόγο η ομάδα μας που είναι άρτια καταρτισμένη αναλαμβάνει να σας προτείνει την κατάλληλη κλειδαριά για εσάς που να ταιριάζει απόλυτα στην πόρτα ασφαλείας σας.

Πιστοποιήσεις

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας της Alfino Door είναι πιστοποιημένες σε μεθόδους παραβίασης σύμφωνα με το σύνολο κανόνων και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ENV1627-1. Κάθε πόρτα συνοδεύεται και από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Πέρα από την παραβίαση έχουν πιστοποιηθεί και για αντοχή στον αέρα (κατηγορία Α) και/ή στο νερό (κλάση Ε). Δηλαδή οι συγκεκριμένες πόρτες έχουν περάσει τα τεστ δοκιμής της διέλευσης αέρα ή νερού. Οι δοκιμές γίνονται σε ευρωπαικά αναγνωρισμένα εργαστήρια και συνοδεύονται από τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα UNI EN 42 (αέρας) και UNI EN 86 (νερό).

Συγκεριμένα:

 • Επίδοση σε αντοχή αντιδιάρρηξης: Σύμφωνα με τα πρότυπα αναφοράς ENV1627-28-29-30 οι πόρτες ασφαλείας μας πιστοποιούνται με κλάση 3, 4, 5 (Class 3, Class 4, Class 5).
 • Θερμική διάδοση – Ενεργειακά χαρακτηριστικά πόρτας: Αγοράζοντας μια πόρτα ασφαλείας από την Alfino Door μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση του χώρου μας. Όταν ο συντελεστής θερμομόνωσης Κ είναι χαμηλός έχουμε καλύτερη θερμομόνωση. Επομένως σύμφωνα με τα πρότυπα αναφοράς EN 10077-1 EN 10077-2 EN 14351-1, ο συντελεστής κυμαίνεται από 2,2 έως 0,9 W / m2 K.
 • Ηχομόνωση: Οι πόρτες ασφαλείας που διαθέτουμε είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα αναφοράς EN 717-1 EN 140-3 από 35 dB έως 43 dB.
 • Διαπερατότητα αέρα: Σύμφωνα με τα πρότυπα EN 1026 – EN 12207 έχουμε κατηγορίες 2,3,4.
 • Υδατοστεγανότητα: Σύμφωνα με τα πρότυπα EN 1027 – EN 12208 έχουμε έως την κατηγορία 8Α.
 • Αντοχή στον άνεμο: Σύμφωνα με το πρότυπο EN 12210 – EN 12211 κατηγορία C 5.

Σημείωση: Οι πιστοποιήσεις ισχύουν και μπορούν να αποδώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της πόρτας υπό την προϋπόθεση ότι έχει τοποθετηθεί σωστά από εξειδικευμένο συνεργείο και με βάση τους κανόνες, τις μεθόδους, το εγχειρίδιο και τις συμβουλές του κατασκευαστή.

Σε ότι αφορά τις πιστοποιήσεις των πορτών πυρασφαλείας αυτές χορηγούνται στον κατασκευαστή, μετά από την τήρηση αυστηρών standard αντοχής στη φωτιά.

Οι πόρτες τοποθετούνται σε ειδικό κλίβανο όπου αναπαράγονται συνθήκες πυρκαγιάς και στην ουσία υπόκεινται σε επίθεση φωτιάς κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογείται η συμπεριφορά τους και η αντίσταση τους στις συνθήκες αυτές. Όλα αυτά γίνονται σε εργαστήρια στην Ευρώπη τα οποία είναι διαπιστευμένα και από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ).

Στην Alfino Door σας επιδεικνύουμε την καλύτερη δυνατή λύση για τον χώρο σας συνδυάζοντας μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία στην πιο συμφέρουσα τιμή.

Ενημερώσου για τη δομή και τα σχέδια

Πριν αγοράσεις μια πόρτα ασφαλείας πρέπει να αποφασίσεις για τον τύπο θωράκισης, το πάχος και τη ποιότητα χάλυβα που θα περιέχει. Προφανώς όσο πιο παχύ το φύλλο χάλυβα, τόσο μεγαλύτερη η θωράκιση, η ασφάλεια και μόνωση που παρέχει. Εξίσου σημαντικό είναι η τοποθέτηση του κουφώματος που θα συγκρατεί την πόρτα ασφαλείας και ο τρόπος που στερεώνεται.

 

Κύλινδρος ασφαλείας

Πόρτες με νέες κλειδαριές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας με μικρό κλειδί, σύστημα defender που προστατεύει τον αφαλό – κύλινδρο, σύστημα καταπέλτη το οποίο μπλοκάρει τους εκτροπείς με αποτέλεσμα η πόρτα να μην ξεκλειδώνει σε προσπάθεια παραβίασης της και γρανάζι για εύρυθμη και αθόρυβη λειτουργία.

Πέντε ή τέσσερα κλειδιά κωδικοποιημένα, σφραγισμένα σε ειδική συσκευασία με κάρτα ιδιοκτησίας. Αντικαθιστούμε τις παλαιές κλειδαριές ασφαλείας (με μακρύ κλειδί), σε όλες τις πόρτες ανεξαρτήτου μάρκας, με νέου τύπου κλειδαριές ασφαλείας. Εγγυημένη εργασία από εξειδικευμένο συνεργείο. Πιστοποιημένα – αυθεντικά προϊόντα.

Επομένως ο κύλινδρος ασφαλείας που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει σύστημα κατά του πικαρίσματος (anti-picking), κατά του σπασίματος (anti-bumping), κατά του τρυπήματος (anti-drilling), κατά της εξόλκυσης (anti-pulling).

Συνήθως οι κύλινδροι που διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι παράλληλα και ελεγχόμενης αντιγραφής (χρειάζεται η κάρτα ιδιοκτησίας και το κλειδί για να βγει αντίγραφο, το οποίο βγαίνει είτε στον αντιπρόσωπο είτε σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα, είτε μόνο στο εξωτερικό στην κατασκευάστρια εταιρεία).

Βρες το σχέδιο που σου ταιριάζει

Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές για το σχέδιο που θα επιλέξετε για την πόρτα ασφαλείας σας. Επενδύσεις laminate, pvc, λούστρου – ξύλου – φυσικού καπλαμά, κόντρα πλακέ θαλάσσης, αλουμινίου, γυάλινες, λακαριστές – λάκα.

 • Πόρτα Ασφαλείας RAL
 • Πόρτα Ασφαλείας με ΦΑΣΑ INOX
 • Πόρτα Ασφαλείας με ΜΠΑΡΑ
 • Πόρτα Ασφαλείας BOSELI
 • Πόρτα Ασφαλείας ΓΥΑΛΙΝΗ
 • Πόρτα Ασφαλείας TRIESTE

Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε το κεντρικό μας κατάστημα για πόρτες ασφαλείας στην Αθήνα, καθώς λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχουμε, της μεγάλης γκάμας των μοντέλων, των υψηλών προδιαγραφών των προϊόντων, της συνέπειας και αξιοπιστίας μας, αλλά και της άμεσης εξυπηρέτησης, μπορούμε να σας εγγυηθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κατάλληλη επένδυση, δεν θα δώσει μόνο ομοιομορφία στο χώρο, αλλά θα προστατέψει την πόρτα σου από διάφορες καιρικές συνθήκες για πολύ περισσότερο καιρό.

Πόσα χρόνια έχει εγγύηση;

Αφού ολοκληρώσεις τα προηγούμενα, θα πρέπει να κάνεις κάτι ακόμα. Η σωστή επιλογή πόρτας ασφαλείας ολοκληρώνεται με την επεξήγηση της εγγύησης, κοινός τα ψιλά γράμματα! Μην κάνεις την αγορά σου άμα δεν είσαι 100% σίγουρος για το τι περιλαμβάνεται στην εγγύηση της πόρτας σου.

Με την αγορά μιας πόρτας ασφαλείας από την Alfino Door σας παραδίδεται από το εξειδικευμένο συνεργείο μας το αντίστοιχο έγγραφο εγγύησης καλής λειτουργίας της πόρτας, ενώ παράλληλα σας γίνεται και μια παρουσίαση γύρω από τη σωστή χρήση της και τις λειτουργίες της. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας που απαιτεί εξοικείωση για να μπορείτε να το χαίρεστε καθημερινά.

Η εγγύηση δεν είναι απλά ένα έγγραφο που παραδίδουμε στον πελάτη, αλλά μια δέσμευση για εμάς, σε εξαιρετικά σπάνια περίπτωση δυσλειτουργίας, να ανταποκριθούμε άμεσα και δωρεάν.

To after sales service μας είναι άψογο και υψηλής ποιότητας. Μπορεί να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει ανά πάσα στιγμή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:NEWS