Μητσοτάκης από την Κρήτη: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι και χωρίς ηθικά όρια

by Expertnews.gr

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση κουρελού» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας ενώπιον στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου Κρήτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλώντας «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επικίνδυνοι και χωρίς ηθικά όρια ή σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες. Ο αρχηγός της ΝΔ, επανέλαβε το αίτημά του για να διενεργηθούν εκλογές στον τόπο προκειμένου να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Άλλο εθνικισμός και άλλο πατριωτισμός. Αγαπάμε την πατρίδα μας αλλά σεβόμαστε τους κανόνες της Δημοκρατίας και την αντίθετη άποψη. Οι δύο λαοί εμποδίζονται από τη συμφωνία να βρουν μία λύση βιώσιμη. Είναι μία συμφωνία που κοιτάζει προς τα πίσω αντί να κοιτάζει προς τα μπροστά. Είναι μία συμφωνία που εμφανίζει προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταψηφίζω και εγώ αλλά και η Νέα Δημοκρατία τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της Κρήτης για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. «Η μακεδονική γη έχει βαφτιστεί με αίμα κρητικό. Για τη μακεδονική γη πολέμησε και ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως ο Αλέξης Τσίπρας αύξησε τον ΕΝΦΙΑ ενώ είχε υποσχεθεί την κατάργησή του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα που έχει δεσμεύσει την χώρα η κυβέρνηση ενώ ανέφερε πως «οι μισοί Έλληνες χρωστάνε σήμερα στην εφορία».

Αναφορικά με την παρουσία του στο Αττικό Νοσοκομείο και την υγεία, σημείωσε πως την τελευταία τετραετία τα πράγματα πήγανε από το κακό προς το χειρότερο ενώ, την ίδια ώρα, το ανίκανο κράτος άφησε εκατό αθώους ανθρώπους να καούν στο Μάτι «με τον ανίκανο πρωθυπουργό να κρύβει αυτή την τραγωδία πίσω από τηλεοπτικές παραστάσεις».

Για την ασφάλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως συνοικίες ολόκληρες μεταμορφώθηκαν σε περιοχές βίας και πλέον κανείς δεν εμπιστεύεται το κράτος ή την κυβέρνηση. Ανεφέρθηκε, δε, και στις «βόλτες», όπως τις χαρακτήρισε, του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει στην Κρήτη και θα μας πει ότι είναι και Βενιζελικός. Η γελοιότητα έχει τα όριά της και μπορεί αυτό το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας να διασκεδάζει ακόμη κάποιους. Εμένα θα μου επιτρέπετε να συνεχίσω να μιλάω με σοβαρότητα για τους κινδύνους που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παρευρέθη και κάθισε δίπλα του στο τραπέζι ως ένα μήνυμα ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης, ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη παράταξη» που ξεκινά από το Κέντρο μέχρι τη Δεξιά. «Αυτό το κόμμα, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, καλείται να γεφυρώσει ρήγματα που βάθυνε η κρίση και να αγωνιστεί για να σταθεί ξανά στα πόδια της η μεσαία τάξη».

«Καλωσήρθε ο κρητικός πρωθυπουργός»

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τον καλωσόρισαν ως «Κρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σημειώνεται πως η αποψινή εκδήλωση στέλνει μήνυμα νίκης της ΝΔ αλλά και πρωτιάς για πρώτη φορά στον νομό Ηρακλείο.

Πηγή: https://neodimokratis.grNEWS