Το SNFestival RetroFuture αποχαιρετά το κοινό με 3 μέρες γεμάτες τέχνες, μουσική, νέες ιδέες και παιχνίδια για σκέψη!

by Expertnews.gr

Summer Nostos Festival RetroFuture
21-28.06.2020

Αποχαιρετάμε το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, λογοτεχνικές αναγνώσεις, γρίφους και δύο συναυλίες στα… ύψη!

Συντονιστείτε online στο SNFestival.org/live από όπου κι αν βρίσκεστε για ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα και για όλους!

Μουσική από το ψηλότερο σημείο
του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Μετέωρη ©Photo: Γιώργης Γερόλυμπος

Μετέωρη. Δημήτρης Καμαρωτός & Άννα Παγκάλου
Απολαύστε μια μοναδική μουσική εμπειρία υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Άννας Παγκάλου. Το έργο Μετέωρη λαμβάνει χώρα στο υψηλότερο σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Ενεργειακό Στέγαστρο, με φόντο τον βαμμένο στα χρώματα της δύσης αττικό ουρανό, και επαναλαμβάνεται ζωντανά για να μας χαρίσει μερικές ακόμη στιγμές φωτός και μαγείας.

Σάββατο 27 Ιουνίου

ΜΕΛΙSSES ©Photo: Ανδρέας Σιμόπουλος

ΜΕΛΙSSES
Οι ΜΕΛΙSSES ξέρουν να γράφουν τραγούδια που αγαπιούνται και τραγουδιούνται από όλο τον κόσμο. Tο αγαπημένο συγκρότημα ανεβαίνει στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ- στο Ενεργειακό Στέγαστρο του κτιρίου- και σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό διαδικτυακό show που υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη! Μουσική, συζητήσεις, αναμνήσεις, και μια guest εμφάνιση θα γεμίσουν την τελευταία ημέρα του φετινού SNFestival. Σε αυτό το μοναδικό online show τo συγκρότημα θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο τραγούδι του με τίτλο «Πού ‘ναι η αγάπη”.

Κυριακή 28 Ιουνίου

Χρήστος Μάστορας, φωνητικά
Κώστας Μαυρογέννης, μπάσο
Θάνος Λαΐτσας, κιθάρα

Seu Jorge & ΚΟΑ ©Photo: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος

Seu Jorge & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μεταφερθείτε από την οθόνη του σπιτιού σας, στην κεντρική σκηνή του SNFestival, όπου το 2018 ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσίασαν το The Life Aquatic – ένα αφιέρωμα στον θρυλικό David Bowie. Ακούστε ξανά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά απολαμβάνοντας- όπως ο ίδιος είχε δηλώσει- «ένα νέο επίπεδο ομορφιάς».

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Μια χορογραφία χωρίς χορευτές
στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Ο Χορός των Γερανών ©Photo: Γιώργης Γερόλυμπος

Ο Χορός των Γερανών
Η πρώτη μουσική παράσταση χορού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το 2014, όταν ακόμη δεν υπήρχε το ΚΠΙΣΝ, παρά μόνο μερικά ίχνη του, εδώ κι εκεί, ως ζωντανή υπόσχεση για το μέλλον, σε σύλληψη του αρχιτέκτονά του, Renzo Piano. Στον ρόλο των χορευτών, δέκα γερανοί σε μια μοναδική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ακολουθούν τους ήχους της μουσικής του Γκούσταφ Χολστ Πλανήτες, που ερμήνευσε ζωντανά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). Μια μαγική βραδιά που δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival RetroFuture.

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Λογοτεχνικές αναγνώσεις αλλά και συζητήσεις
με αφορμή το πρωτόγνωρο παρόν μας

Selected Shorts
Τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες που πραγματεύονται το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και περιγράφουν το παρόν, όσο πρωτόγνωρο το ζούμε τώρα, παρουσιάζονται από το Selected Shorts και τους ηθοποιούς Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry.

Σάββατο 27 Ιουνίου

SNF Agora Conversations
Η Διαμαρτυρία, η Πανδημία, και η Εξελισσόμενη Παγκόσμια Τάξη
Συμμετέχουν οι: Sarah Parkinson, Mira Rapp-Hooper, Eugene Finkel
Με την εξάπλωση, τόσο της παγκόσμιας πανδημίας όσο και των παγκόσμιων διαμαρτυριών κατά των φυλετικών διακρίσεων, ο κόσμος αντιμετωπίζει πλήθος διαταραχών. Το SNF Agora Institute και η Σχολής SAIS του Πανεπιστημίου Johns Hopkins παρουσιάζουν μία συζήτηση σχετικά με το πώς αυτές οι κρίσεις αλλάζουν την εσωτερική δυναμική των χωρών, πώς αμφισβητούν και αλλάζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών και πώς η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να κινηθεί προς νέες, μετασχηματιστικές λύσεις.

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Nostos University
Ο πιο διάσημος κύβος του κόσμου και οι θρύλοι του σκακιού


Ernő Rubik ©Photo: Γεράσιμος Δομένικος

Nostos University Retrospective
Γνωρίστε τον Ernő Rubik, τον εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ, του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού όλων των εποχών! Σε αυτό το Retrospective του Nostos University, επιστρέφουμε στον διαγωνισμό speedcubing που πραγματοποιήθηκε πέρσι στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Ήταν μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του Rubik, ο οποίος εξήγησε πώς και για ποιο λόγο δημιούργησε το διάσημο παιχνίδι του

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Nostos University 2021 Sneak Peek
Παρακολουθήστε τον Ρώσο θρύλο στο σκάκι και καλύτερο σκακιστή όλων των εποχών, Garry Kasparov, να συζητά με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár -τη νεότερη των φημισμένων αδελφών Polgár, γνωστή κι ως η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Kasparov και η Polgár θα εξετάσουν πώς η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο. Πρόκειται για μια συζήτηση με έμπνευση από τη θεματική του SNF Conference 2021: «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη». Ελάτε μαζί μας για αυτή την πραγματικά ιστορική εκδήλωση του Nostos University, η οποία θα εκπαιδεύσει και θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 27 Ιουνίου


NEWS