Summer Nostos Festival RetroFuture 21 – 28 Ιουνίου

by Expertnews.gr

Summer Nostos Festival RetroFuture
Ζήσ’το όπου κι εάν είσαι | 21 – 28 Ιουνίου
www.SNFestival.org/live

Και έτσι ξαφνικά, μια ημέρα ξυπνάς και είναι μέσα Ιουνίου∙ λίγα μπάνια, πολλά παγωτά και ακόμη περισσότερη όρεξη για περιεκτική καλοκαιρινή διασκέδαση και τροφή για σκέψη. Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόμενη εβδομάδα: 21 – 28 Iουνίου; Θα βρίσκεσαι στο σπίτι, το γραφείο, το νησί, το βουνό ή είναι πολύ νωρίς για να κανονίσεις από τώρα; Μην ανησυχείς, καμία σημασία δεν έχει πού θα είσαι, ένα καλό σήμα ή σύνδεση Wi-Fi αρκεί για να ζήσεις τη συμπυκνωμένη καλοκαιρινή εμπειρία του Summer Nostos Festival.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρούχα, δεν χρειάζεται καν να βρεις παρέα -μόνο εάν το θέλεις- να πάρεις τα μέσα και να μετακινηθείς, απλώς ανοίγεις την οθόνη και μεταφέρεσαι ξαφνικά στο παράλληλο, μαγικό σύμπαν του οnline SNFestival RetroFuture του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Μουσική

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: καλοκαίρι χωρίς συναυλία, δεν είναι καλοκαίρι! Και κάτι μέσα μας μας λέει ότι μάλλον θα συμφωνήσεις. Burna Boy, Low*, ΜΕΛΙSSES, Στέρεο Νόβα*, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών*, Choir!Choir!Choir! και Κωστής Μαραβέγιας, DJ Decay, DJ Sets, (ξανά*)έρχονται στην online μουσική σκηνή του SNFestival RetroFuture.

Θέατρο

Παρά το γεγονός ότι ο Οιδίπους Τύραννος γράφτηκε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, το κοινό του Summer Nostos Festival RetroFuture θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο επίκαιρος παραμένει. Χάρη στις ερμηνείες ταλαντούχων και διεθνώς αναγνωρισμένων ηθοποιών, όπως οι Frances McDormand, Oscar Isaac, John Turturro, Jeffrey Wright και David Strathairn, το έργο θα πυροδοτήσει μια δυναμική συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 σε διαφορετικούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, πάντα με τη συμμετοχή του κοινού.

Σε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, οι stand-up comedians Γιώργος Χατζηπαύλου, Λάμπρος Φισφής, Άγγελος Τσαρούχας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη έρχονται αποφασισμένοι να σε κάνουν να κλάψεις από τα γέλια.

Παιδιά & Οικογένειες

Υπάρχουν ομορφότερες αναμνήσεις από τα παιδικά παιχνίδια το καλοκαίρι, τους γρίφους και τα μυστήρια που στήνει μια παρέα παιδιών με τη φαντασία τους ή τις πλάκες και τα κόλπα που σκαρφίζονται τα μεσημέρια οι μικροί όσο κοιμούνται οι μεγάλοι; Ακροβατικά, μαγικά κόλπα, ασκήσεις για το μυαλό και το σώμα μαγεύουν μικρούς και μεγάλους στο online SNFestival RetroFuture.

Ζήστε ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο!

SNF Conference
Δωρεάν και Ζωντανά Online | 22 & 23 Ιουνίου, 2020

Το SNF Conference θα εξισορροπήσει τις ευρείες συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19, προσφέροντας μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο απαιτητικό ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, θα διερευνήσουμε ερωτήματα όπως: τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε από τις κρίσεις του παρελθόντος; Πώς κάνουμε το άλμα προς τα μπρος, από την πανδημία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, που περιλαμβάνει τους πάντες; Ποιος είναι ο σωστός ρόλος της κοινωφελούς δράσης και των τεχνών μέσα σε αυτή την παγκόσμια συγκυρία; Και πώς διασφαλίζουμε ότι στο μέλλον, η τεχνολογία –και η τεχνητή νοημοσύνη ειδικότερα– θα εξυπηρετεί την ανθρωπότητα, και όχι το αντίστροφο;

SNF Dialogues – SNF Agora Conversations
Τεχνολογία και Δημοκρατία σε Αλληλεπίδραση: Προοπτικές και όρια
Τετάρτη 24 Ιουνίου | 18:30

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διοργανώνουν μια διαδικτυακή συζήτηση γύρω από τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.

Στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ συμμετέχουν οι:
Alondra Nelson, Πρόεδρος, Social Science Research Council – Καθηγήτρια Harold F. Linder, Institute for Advanced Study
Γιώργος Ζαρκαδάκης, Digital Lead, Willis Towers Watson, Συγγραφέας

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, και η Hahrie Han, Διευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Virtual SNF Run | 15 – 21 Ιουνίου
O Αγώνας SNF Run Επιστρέφει, Φέτος σε Virtual Μορφή!

Αυτό το καλοκαίρι, ο αγώνας SNF Run επιστρέφει δυναμικά, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture, προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και μας καλεί όλους, όπου και αν βρισκόμαστε, να τρέξουμε, για να ενισχύσουμε οικονομικά τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα! Με τον αγώνα Virtual SNF Run κρατάμε αποστάσεις, αλλά διανύουμε ακόμα μεγαλύτερες, καλύπτοντας κάθε περιοχή της Ελλάδας. Πρώτη φορά εξ’ αποστάσεως, αλλά πάντα από κοινού και για καλό σκοπό!

Το SNF Conference, τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ και το event του Virtual SNF Run θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του SNFestival ο Mark Mitton, η Νάντια Κοντογεώργη και ο Λάμπρος Φισφής.

Οι εκδηλώσεις του #snfccAtHome συνεχίζονται
Οι Αναγνώσεις μας παρουσιάζουν στις 24/06 δύο διηγήματα του Κώστα Ταχτσή, ενώ συνεχίζεται ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα. Η άθληση στο Πάρκο συνεχίζει να μας προσφέρει ενέργεια, οι δραστηριότητες για παιδιά έρχονται με νέες δημιουργικές ιδέες, ενώ από την εβδομάδα δεν θα μπορούσε να λείπει η κυρία Βλεφαρίδου!

 

 

 

 

 

NEWS