Στο επίκεντρο οι σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου -LNG

by Expertnews.gr

Δύο  πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς τα κράτη – μέλη της Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους απο τη ρωσική ενέργεια και να απαντήσουν στις περικοπές των ροών από τη Μόσχα.

Η Golar LNG μετατραέπει ένα δεξαμενόπλοιο LNG σε πλωτό terminal, το οποίο και αναμένεται να αρχίσει να εισάγει αέριο έξω από τις δυτικές ακτές της Ιταλίας στο πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε χθεσινή παρουσίαση των σχεδίων της. Το τάνκερ πουλήθηκε στην ιταλική εταιρεία διαχείρισης δικτύου φυσικού αερίου, Snam, τον περασμένο Μάιο. Ακόμη ένα τάνκερ της Golar βρίσκεται σε φάση μετατροπής.

Η Exchelerate Energy εν τω μεταξύ τόνισε την Πέμπτη πως ο δικός της πλωτός τερματικός σταθμός LNG θα ταξιδέψει από την Αργεντινή προς τη Φινλανδία στις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία υπέγραψε σχετικό μνημόνιο με την νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries πριν από λίγες ημέρες για να κατασκευάσει και μία νέα πλωτή μονάδα, η οποία θα αρχίσει παραδόσεις το 2026.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 45 πλοία ανά τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλωτές μονάδες εισαγωγής LNG σύμφωνα με στοιχεία της International Gas Union, που παρουσιάζει το Bloomberg.


NEWS