Στέλιος Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι μαζί με την TA για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών

by Expertnews.gr

 

Την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενός εμβληματικού έργου που θα αλλάξει και θα βελτίωση χωρίς να αλλοιώσει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, ανακοίνωσε το μεσημέρι από το Ρέθυμνο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Το έργο αφορά το υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή των Τεσσάρων Μαρτύρων για το θεματικό πάρκο που θα διαμορφωθεί υπέργεια, προϋπολογισμού σχεδόν 24 εκ. ευρώ. 

Θα γίνει πλήρης υπογειοποίηση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων σε 2 ορόφους 400 συνολικά θέσεων, ενώ ο ελεύθερος χώρος στην οροφή θα διαμορφωθεί στο μεγαλύτερό του τμήμα σε θεματικό πάρκο με ελεύθερη πρόσβαση, σχετικό με την ιστορία του χώρου και της πόλης. 

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το κτίριο της φιλαρμονικής το οποίο επίσης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του, όπως επίσης και το 16ο δημοτικό της πόλης, ενώ στην σύσκεψη που προηγήθηκε με τους υπόλοιπους δημάρχους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα «Τρίτσης» καλώντας τους δημάρχους να την αξιοποιήσουν, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της απένταξης έργων. 

«Σε αυτήν την επίσκεψη στην Κρήτη είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους Νομούς για να μεταφέρω το μήνυμα που είναι διττό, πρώτον πως η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμους, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών, είτε αυτά είναι αναπτυξιακά, είτε είναι θέματα κοινωνικής πολιτικής ή εκτάκτων αναγκών», τόνισε σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στην Κρήτη. «Και στα τρία θέματα έχουμε απαντήσεις. Για παράδειγμα, στα θέματα των θεομηνιών έχουμε φροντίσει μαζί με την περιφέρεια, όπου υπάρχει υστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων ή στη χρηματοδότηση κάποιων έργων, αυτά να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών και τα άλλα υπουργεία» συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Όπου υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με αναπτυξιακή πνοή, φροντίσαμε στις συναντήσεις μας με τους δημάρχους να δείξουμε ότι υπάρχει η ευελιξία, ώστε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν, αλλάζοντας έτσι την όψη των τοπικών κοινωνιών. Και όπου υπάρχει ζήτημα κοινωνικού προφίλ, εκεί έχει σημασία, να είμαστε σίγουροι ότι δήμοι και περιφέρεια έχουν τους πόρους ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε, είτε ηθικά, είτε θεσμικά τέτοιες πρωτοβουλίες».

«Δεν ξεχωρίζουμε τίποτα, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγάλο δήμο, ορεινό ή μη, κοινότητα ή χωριό. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα» επισήμανε ο κ. Πέτσας. «Με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια και εξήγησε: «Είναι σίγουρο ότι όλες οι λύσεις δεν είναι κατάλληλες για κάθε πρόβλημα για αυτό πρέπει να είμαστε στοχευμένοι και να λειτουργούμε γρήγορα. Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα, και φυσικά στο τέλος κρίνουν οι πολίτες».
NEWS