Οι προκλήσεις της Τουρκίας στη σύνοδο Κορυφής

by Expertnews.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10:30 στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας και των προκλήσεων της Άγκυρας θα θέσει στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, στην ατζέντα βρίσκεται μόνο το ζήτημα της Λευκορωσίας, καθώς η Τουρκία αποτελεί αντικείμενο της επόμενης έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε,   η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη,  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει «και πάλι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» σήμερα, κατά το έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τη Λευκορωσία.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις εξελίξεις με το Oruc Reis και θα επαναλάβει την πάγια θέση της Αθήνας για διάλογο με την Τουρκία μόνο στην περίπτωση που θα σταματήσουν οι προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθούν στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν, οι συμφωνίες Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου για τις ΑΟΖ.


NEWS