ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ : ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

by Expertnews.gr

Για τις αλλαγές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την επικείμενες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ΑLPHA» και «Ε.Ρ.Τ.» ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
Αναφερόμενος στο θέμα των σχεδιαζόμενων αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Είναι απαράδεκτο και μόνο το γεγονός ότι μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση η πιθανότητα μείωσης των ποινών για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει η Κυβέρνηση, καθώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σε δημόσια διαβούλευση αυτές οι αλλαγές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί, δεν απάντησε. Η Κυβέρνηση να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι και καλά θα κάνει να μην προχωρήσει. Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλαγές όμως που θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη ως προς την αποτελεσματικότητα και τον χρόνο απονομής της».
Για τις διαδοχικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες ο κ. Λαζαρίδης εμφανίστηκε σίγουρος για συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στρατηγική. Αυτό σημαίνει εκκωφαντική ήττα σε όλες τις κάλπες».
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα βρίσκεται εκτός Μνημονίων σημείωσε: «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα αν δεν πάρει την έγκριση των πιστωτών. Κατά συνέπεια είμαστε σε μια πολύ αυστηρή επιτήρηση, καθώς βρισκόμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, όμως, η Κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις Αντίθετα, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αντί να λύνει τα προβλήματα ασχολείται με ρουσφέτια».

NEWS