ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :Μαζί στις 7 Ιουλίου πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη

by Expertnews.gr

Στην αρχή της ομιλίας του ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ιστορία του κόμματος επισημαίνοντας πως “45  ολόκληρα χρόνια η ΝΔ πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο  είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση . Η παράταξη μας παραμένει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ευρείας και μεγάλης νίκης”.

Ανέφερε πως αυτό οφείλεται στο ότι “μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών. Η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία . Η ΝΔ υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες. Με μοναδικό γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Πέρα από κάθε κοινωνικό στρώμα, ηλικία ή φύλλο”.

“Ούτε αλάνθαστοι, ούτε τέλειοι είμαστε. Όμως στις θεμελιώδες αρχές και αξίες μας μείναμε σταθεροί και συνεπείς” πρόσθεσε.

Αναφορά στην Ευρώπη

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πώς στη ΝΔ έμειναν σταθεροί στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

“Με τις αδύναμες και τις ατέλειες της, η Ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ο καλύτερος και ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια της χώρας” σημείωσε αρχικά κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για τυχοδιωκτικές απόψεις τον καιρό των μνημονίων. “Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να την κάνουμε πιο αλληλέγγυα” επεσήμανε.

Παράλληλα τόνισε πως το  κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 η Νέα Δημοκρατία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη ” χωρίς κανένα κομματικά συμφέρον και εις βάρος αυτού. Ήταν όμως το εθνικό μας καθήκον.”

Μήνυμα σε Τουρκία

Ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στην Τουρκία. Τόνισε πώς η ΝΔ πιστεύει στις σχέσεις καλής γειτονίας .

“Απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές και επιστρέφονται στον αποστολέα” σημείωσε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.

“Συστάσεις, προτροπές, πιέσεις ακόμα και από το φίλους και εταίρους δεν γίνονται δέκτες όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς μια φανέλα φοράμε. Της Εθνικής Ελλάδας. Του εθνικού συμφέροντος” τόνισε καταχειροκροτούμενος.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

“Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ορθώς η ΝΔ την επέκρινε και καλώς την καταψήφισε. Χάσαμε αυτό που με πολύ κόπο πετύχαμε, το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Το πετύχαμε με πολύ κόστος. Εθνικό, παραταξιακό, προσωπικό” σημείωσε ξεσηκώνοντας το πλήθος στο Βελλίδειο.

Το μήνυμα για τις εκλογές

Αναφερόμενος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε αρχικά πως “Ζούμε σε μια φάση που οι έλληνες έχουν υποφέρει πολύ μετά από τόσα χρόνια μνημονιων.

Χάθηκε η πίστη και η ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα. Ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη. Πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Ευκαιρίες για όλους και κυρίως για τους νέους μας. Χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Να ανακτήσουμε την αυτοεκτίμηση μας.”

Επίσης τόνισε πως ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά αναγκαίο έργο της Εθνικής Ανασυγκρότησης.

“Σας είπα πάντα την αλήθεια. Το ίδιο κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ήμασταν πάντα μαζί. Σε νίκες και ήττες, σε χαρές και λύπες.

Όταν μπαίνουμε στην μάχη  κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι ανεκπλήρωτο.Μαζί στις 7 Ιουλίου πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη”

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης:

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΖΙΟΥΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΥΠΑΛ. ΔΗΜΟΥ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΝΙΟΒΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΤΡΙΑ ΑΕΙ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ

ΣΑΠΙΚΑ ΡΟΔΑΝΘΗ-ΣΥΝΘΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΑΧΙΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ

ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ

Αναλυτικά οι υποψήφιοι στη Β´Θεσσαλονίκης:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ, ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ

ΠΛΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ


NEWS