Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη

by Expertnews.gr

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη με το να επιμένει στον ορισμό των ανώτατων δικαστών εντός της προεκλογικής περιόδου τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.
«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει από τη Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τι να περιμένουν οι συμπολίτες μας που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, περιμένοντας μήνες και χρόνια να δικαστούν οι υποθέσεις τους; Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει επί πέντε μήνες προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έτσι ώστε να μείνει ως μοναδική κεφαλή της Δικαιοσύνης η κα Θάνου και εκ του Συντάγματος να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ακολούθως σύμβουλος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον στόχο της Ν.Δ στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «θέλουμε να εξηγήσουμε καθαρά και οριζόντια σε όλους τους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από εμάς την επόμενη μέρα, αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας και πάταξη της ανομίας, της αναρχίας και της ασυδοσίας και έναν σύγχρονο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα».
Σχετικά με πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως κατ’ αρχήν υπάρχουν καίρια θέματα που πρέπει μετεκλογικά να ρυθμιστούν, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής για να υπάρχει στη χώρα κυβερνησιμότητα και σταθερότητα.
«Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τις συνεργασίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα παλεύουμε για τη νίκη με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» πρόσθεσε.
NEWS