Ενα Brexit χωρίς συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία

by Expertnews.gr

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας προειδοποίησε σήμερα τα μέλη του κόμματός του που ανταγωνίζονται για τη θέση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία και κάλεσε τους υποψηφίους να ρίξουν τους τόνους σε ό,τι αφορά τις ανεύθυνες δεσμεύσεις για δαπάνες.
Η αποχώρηση της Μέι επιδείνωσε την κρίση του Brexit καθώς ένας νέος ηγέτης, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του έως τα τέλη Ιουλίου, είναι πιθανόν να θέλει έναν πιο αποφασιστικό διαχωρισμό από το μπλοκ, ενισχύοντας τις πιθανότητες μιας αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο Μπόρις Τζόνσον, που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων είναι το φαβορί για να αναλάβει τη θέση της Μέι τον Ιούλιο, έχει δηλώσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.
«Χρειάζεται να βγάλουμε από το τραπέζι την προοπτική μιας εξόδου χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ στο BBC. «Μια αποχώρηση χωρίς μια συμφωνία θα ήταν μια πολύ κακή έκβαση για την οικονομία».
Τονίζοντας την άποψή του, ο Χάμοντ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει με τέτοιο τρόπο που να οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση του κόμματός του εάν θεωρήσει ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος έχει απαραίτητα καταλάβει τι ρίσκο παίρνουμε, όχι μόνο με την οικονομία μας αλλά και με το μέλλον του πολύτιμου Ηνωμένου Βασιλείου μας εάν αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», δήλωσε.NEWS