Η επιτυχία του «Αντώνης Τρίτσης» είναι βασική, για όλη την πορεία της χώρας

by Expertnews.gr

Η παρέμβαση του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Ι. Καλτσάς

 «Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση στη σημερινή παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος έργων «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και να τους ζητήσω να με συγχωρέσουν που λόγω της πανδημίας δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί τους.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χαιρετίζει τη δημιουργία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών , τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο τόσο για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του προγράμματος αυτού, που τόσο χρειάζεται η χώρα, όσο και για την εποικοδομητική μας συνεργασία τους τελευταίους 8 μήνες, για να αντιμετωπίσουμε μαζί το κενό χρηματοδότησης για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Πέρα από τα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, που υπάρχουν στα ταμεία του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων από προηγούμενα προγράμματά μας, σκοπεύουμε να στηρίξουμε ενάμιση δισεκατομμύριο από επιπλέον επενδύσεις που θα έρθουν μέσα από το πρόγραμμα αυτό.

Με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχουμε συμφωνήσει στις προτεραιότητες και δουλεύουμε  για τις τελικές εγκρίσεις.

Βέβαια η επιτυχία του «Αντώνη Τρίτσης» εναπόκειται σε όλους εσάς τους τοπικούς άρχοντες, τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες που θα μετατρέψετε αυτές τις ιδέες σε μια καλύτερη καθημερινότητα για τον Έλληνα πολίτη.

Κυρίες και κύριοι, αυτές τις μέρες εδώ στο Λουξεμβούργο μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια στήριξης των χωρών για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.  Η δική μου η ομάδα δουλεύει σε σενάρια πάνω στο μέλλον της χρηματοδότησης για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ένα είναι σίγουρο, η απορρόφηση του μελλοντικού ΕΣΠΑ, αλλά και των όποιων επιπλέον κονδυλίων δεν θα επιτευχθεί και δεν θα αποδώσει τους καρπούς που περιμένουμε εάν απέχουν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό λοιπόν η επιτυχία του «Αντώνης Τρίτσης», το πιστεύω ακράδαντα, είναι βασική, όχι μόνο για τις τοπικές κυβερνήσεις αλλά και για όλη την πορεία της χώρας.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία»


NEWS