Ευγνώμων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, για την επανεκκίνηση ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου

by Expertnews.gr

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δηλώνει ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη, παρουσία του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo)

Όπως σημειώνει, αυτό το εθνικό ιερό προσκύνημα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης, συμφιλίωσης, σύμβολο του ιδεώδους της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της συνείδηση που ουδέποτε αποκλείει τους ανθρώπους παρά μόνο τους αγκαλιάζει.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται εφικτό να τηρηθεί απαρέγκλιτα, παρά τα προβλήματα από την πανδημία, είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2021.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είχε μιλήσει για τα επικείμενα θυρανοίξια την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, μια ιδιαίτερα κομβική ημερομηνία, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 ετών από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, κατά την οποία καταστράφηκε η αυθεντική εκκλησία.


NEWS