Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος της και επομένως δεν πρέπει να δεσμεύσει τη χώρα

by Expertnews.gr

«Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν “ως εδώ” , το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη», υποστήριξε ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός φοβάται τις εκλογές. Αντιλαμβάνεται ότι στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υποστεί μια συντριβή και βασανίζεται. Είναι πιθανό να τις κάνει τον Οκτώβριο αν αντέξει το αποτέλεσμα του Μαΐου. Τέσσερα χρόνια έχει συσσωρευτεί η αγανάκτηση των Ελλήνων, η ελπίδα έγινε εφιάλτης. Ο κ. Τσίπρας δείχνει σαν να ζει σε άλλη χώρα. Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν “ως εδώ”, το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη. Δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια, θα χάσει τους τρεις μεγάλους δήμους, θα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές και αυτό θα τον φέρει σε δεινή θέση. Εάν εκλεγεί ο κ. Αρναουάτης δεν θα είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κ. Αρναουτάκης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι μία περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του ΠΑΣΟΚ. Για την τρίτη θέση θα δοθεί μάχη».

Για το αφορολόγητο, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε τα ακόλουθα: «Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει τη μείωση του αφορολόγητου, που εμείς την καταψηφίσαμε. Θα διεκδικήσουμε να μην ισχύσει. Εμείς δεν λέμε ψέματα, όπως ο κ. Τσίπρας που το υπέγραψε και τώρα δεσμεύεται ότι δεν θα το εφαρμόσει. Όταν γίνουν εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διευκρινίσει τι θα κάνει σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κ.ο.κ. Συνεπής ήταν ο κ. Τσίπρας μόνο στο Μακεδονικό με ολέθριες συνέπειες για το εθνικό συμφέρον. Να δούμε τι θα περιλαμβάνει το εθνικό μενού μέχρι τον Οκτώβριο αν γίνουν τότε εκλογές. Σας θυμίζω πόσο γρήγορα έκλεισαν το Σκοπιανό και πόσο γρήγορα λένε ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την Αλβανία. Βλέπουμε με πόση ανευθυνότητα αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα. Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος της και επομένως δεν πρέπει να δεσμεύσει τη χώρα».

Για τη Novartis, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την παρακάτω άποψη: «Η δημοκρατία κινδυνεύει όταν δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Παράδειγμα, η υπόθεση Novartis με τις προαναγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου. Υπάρχει εργαλειοποίηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Εμείς δεν θέλουμε παραγραφές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα υποστήριζε την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη υπουργών».NEWS