Αύριο, συνάντηση Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν

by Expertnews.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, 13 Μαΐου, τoν ομόλογό του τού Μπαχρέιν Αμπντελατίφ αλ-Ζαγιάνι. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιαστούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην εμπορική και οικονομική συνεργασία, στην εκπαίδευση, καθώς και στις εξελίξεις και προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επισημαίνεται ότι η πρόσκληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προς τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των παραδοσιακά διμερών σχέσεων της Ελλάδος με κράτη της περιοχής σε συνέχεια και της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Απρίλιος 2021).

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν προηγουμένως συναντηθεί τον Νοέμβριο του 2021, στο Μπαχρέιν, καθώς και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Φόρουμ Φιλία».

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί ώρα 12:40 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

NEWS