Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είμαστε νικητές και αυτή δεν θα είναι μια νίκη της ΝΔ, θα είναι μια νίκη της Ελλάδος

by Expertnews.gr

«Επέλεξα για τον τελευταίο μου σταθμό πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου να βρεθώ στην Φλώρινα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος του στην ακριτική πόλη και θυμήθηκε την διαδρομή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πριν ακριβώς τριάντα χρόνια στις εκλογές του Ιουνίου το 1989 στην ονομαζόμενη τότε «πορεία του προς το λαό» μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του. «Εγώ προτιμώ να το λέω πορεία με το λαό, γιατί μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε «σας μεταφέρω το μήνυμα νίκης από κάθε γωνιά της Ελλάδος».
Μας ασκήθηκαν πιέσεις από τους ευρωπαίους για να στηρίξουμε την Συμφωνία των Πρεσπών
Επεσήμανε την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, και το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες στην κάλπη. «Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να βρεθώ στην Φλώρινα τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές» σημείωσε κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να πουν «ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, την φτώχεια, τον διχασμό, την θλιβερή και επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών». Μίλησε για συμφωνία που πρόσβαλε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα και από την αρχή η ΝΔ βγήκε απέναντι, «συγκρουστήκαμε στην Ελλάδα αλλά συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη» επεσήμανε και αποκάλυψε ότι «ασκήθηκαν πιέσεις από τους ευρωπαίους για να στηρίξουμε την Συμφωνία, όμως είμαστε ξεκάθαροι τους εξηγήσαμε ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας, είμαστε απέναντι και θα κάνουμε ότι περνά από τα χέρι μας να την απαλύνουμε».
«Δεσμεύομαι απέναντι σας ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν πρόκειται να ισχύσει», προανήγγειλε την μείωση της φορολογίας για όλους αλλά και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. «Θα μειώσουμε την φορολογία για τις μικρές επιχειρήσεις στο 20%, και θα προχωρήσουμε στην μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ».
Αναφερόμενος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε με έμφαση ότι η ΝΔ θα στηρίξει την δημόσια παιδεία, το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας και την σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. «Δεν θέλουμε άλλο να έχουμε ανέργους πτυχιούχους».
Στο ίδιο σημείο ανέφερε, ότι «θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια και το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη ημέρα» και πρόσθεσε ότι είναι το τελευταίο που αξίζει στα νέα παιδιά που εισέρχονται στα πανεπιστήμια είναι να βρίσκονται αντιμέτωποι με εμπόρους ναρκωτικών και τους μπαχαλάκηδες .
Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη
«Το τι θα γίνει στην Ευρώπη σας αφορά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν προσεκτικά από ότι καλύτερο διαθέτει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ώστε να εκπροσωπήσουν την παράταξη και την χώρα στην Ευρώπη.
«Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη» δήλωσε και απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, στον χρόνο που απέμεινε ως τις εκλογές της Κυριακής, να πείσουν «αναποφάσιστους» να στηρίξουν στην κάλπη τη ΝΔ. Ταυτόχρονα κάλεσε τους Φλωρινιώτες παλιούς φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος να στηρίξουν την ΝΔ και έφερε ως παράδειγμα τα ποσοστά της ΝΔ που το 2004 όταν έγινε κυβέρνηση ξεπέρασαν το 50%.
Θα διεκδικηθούν πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας
Αναφερόμενος στην ενεργειακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι ο λιγνίτης θα συνεχίσει να υπάρχει, υποσχέθηκε ότι θα διεκδικηθούν πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή μετάβαση και διαβεβαίωσε ότι «ξέρουμε πως θα το κάνουμε και πως θα διαπραγματευτούμε, ανήκουμε στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια που είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».
«Όνειρο μου θα ήταν η μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα να γίνει στα εδάφη της ΔΕΗ εκεί που παρήγαγαν λιγνίτη τώρα να παράγουν καθαρή ενέργεια» κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους .
Θα είμαστε νικητές και αυτή δεν θα είναι μια νίκη της ΝΔ, θα είναι μια νίκη της Ελλάδος
«Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είμαστε νικητές και αυτή δεν θα είναι μια νίκη της ΝΔ, θα είναι μια νίκη της Ελλάδος, θα είναι μια νίκη όλων των Ελλήνων. Πάμε γερά, πάμε δυνατά, μέχρι την τελική νίκη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία αλλά στο αίθριο ενός ξενοδοχείου της πόλης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Φλώρινα.
Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, στελέχη και μέλη του κόμματος.NEWS