Ο κ. Πολάκης δεν είναι ένας πολίτης απλώς, είναι υπουργός και η πολιτική έχει έναν παιδαγωγικό ρόλο εκ των πραγμάτων

by Expertnews.gr

«Τίποτε δε θέλουμε να καθυστερήσουμε, άλλωστε αν η πλειοψηφία θέλει να καλύψει τον κ. Πολάκη, θα τον καλύψει και το θέμα θα λήξει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών -και υποψήφιος στον βόρειο τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές – Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Απαντώντας στην κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η πρόταση μομφής αποσκοπεί στο να καθυστερήσει την ψήφιση θετικών μέτρων για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και ανθρώπινο, το θέμα του κ. Πολάκη και των δηλώσεών του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.Αυτή η κυβέρνηση που θεωρητικά λέει ότι εκφράζει το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου . θέλει να καλύπτει τέτοιου είδους απρεπείς και προσβλητικές δηλώσεις και αυτό συνάδει με το νέο ήθος, που εκφράζει η κυβέρνηση; Αν θέλουν να καλύψουν -όπως φαίνεται με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού- την συμπεριφορά του κ.Πολάκη, τότε αυτό το καταγράφει ο κόσμος και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι πλέον μόνο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά και για το ίδιο το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης. Σε τι πιστεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι είναι κυβέρνηση των πολλών: Είναι κυβέρνηση των πολλών ή είναι κυβέρνηση των Πολάκηδων, κυβέρνηση που απλώς λατρεύει την καρέκλα;  Είναι ένα θέμα το οποίο πάει πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κανόνες ευγενείας και έχει να κάνει με το πολιτικό ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε στη ζωή. «Τίποτε δε θέλουμε να καθυστερήσουμε, άλλωστε αν η πλειοψηφία θέλει να καλύψει τον κ. Πολάκη, θα τον καλύψει και το θέμα θα λήξει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών -και υποψήφιος στον βόρειο τομέα στις επόμενες εθνικές εκλογές – Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».
Απαντώντας στην κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η πρόταση μομφής αποσκοπεί στο να καθυστερήσει την ψήφιση θετικών μέτρων για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και ανθρώπινο, το θέμα του κ. Πολάκη και των δηλώσεών του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου […] Αυτή η κυβέρνηση που θεωρητικά λέει ότι εκφράζει το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου […] θέλει να καλύπτει τέτοιου είδους απρεπείς και προσβλητικές δηλώσεις και αυτό συνάδει με το νέο ήθος, που εκφράζει η κυβέρνηση; Αν θέλουν να καλύψουν -όπως φαίνεται με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού- την συμπεριφορά του κ.Πολάκη, τότε αυτό το καταγράφει ο κόσμος και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι πλέον μόνο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά και για το ίδιο το αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης. Σε τι πιστεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι είναι κυβέρνηση των πολλών: Είναι κυβέρνηση των πολλών ή είναι κυβέρνηση των Πολάκηδων, κυβέρνηση που απλώς λατρεύει την καρέκλα; […] Είναι ένα θέμα το οποίο πάει πέρα από την ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κανόνες ευγενείας και έχει να κάνει με το πολιτικό ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε στη ζωή. Ο κ. Πολάκης δεν είναι ένας πολίτης απλώς, είναι υπουργός και η πολιτική έχει έναν παιδαγωγικό ρόλο εκ των πραγμάτων».
NEWS