Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης

by Expertnews.gr

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, Θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής, 10 Μαΐου, με ονομαστική ψηφοφορία. Το χρονοδιάγραμμα αυτό αποφασίστηκε,  στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα, με δεδομένη τη δήλωση του πρωθυπουργού πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης, και με δεδομένη την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.
Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο» είπε  από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υποχρέωσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά οπλα για να αναδείξουμε το θέμα. Υποχρεωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο (Κυμπουρόπουλο), αλλά στην ίδια τη δημοκρατία, η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού, αν και «οπουδήποτε στον κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή, γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του».
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «σήμερα θα φανεί αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους πολλούς ή τους Πολάκηδες».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως «όταν μια τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση» και πως «το τελευταίο επεισόδιο με τον Π. Πολάκη δείχνει την αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ».
«Σε απλά διλήμματα είχατε εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Τώρα που τα διλήμματά σας κατέρρευσαν, μένει ένα δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
NEWS