Θα κυβερνήσουμε για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για αυτούς που θα μας έχουν ψηφίσει

by Expertnews.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους τελευταίους μήνες η Τουρκία κινείται εκτός διεθνούς Δικαίου, έχει παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ και δείχνει με τις κινήσεις της ότι δεν σέβεται το Δίκαιο της θάλασσας, όμως από ελληνικής πλευράς όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «δεν συμφωνώ με δηλώσεις ανησυχίας εν είδει τηλεοπτικού σχολιασμού. Αυτό μπορεί να γίνεται από σχολιαστές, δημοσιογράφους, καθηγητές, αλλά όχι από πολιτικούς», οι οποίοι πρέπει να δρουν με σκοπό την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου για τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και όσον αφορά τη στάση της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει συγκεκριμένα πράγματα: Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας πρέπει να κληθεί να πάρει θέση και να υπάρχει μια κοινή στάση όλων των χωρών της Ε.Ε., σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικές κυρώσεις που θα κάνουν την Τουρκία να ξανασκεφτεί τις πράξεις και τις κινήσεις της. Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, με εκτίμηση των γεγονότων, αλλά σε καμία περίπτωση με δραματοποίηση και βάζοντας στο εσωτερικό παιχνίδι και στην προεκλογική σκηνή τόσο σοβαρά εθνικά θέματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο κ. Κικίλιας, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, είπε πως «είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει η Ν.Δ. να πείσει μέχρι και τον τελευταίο συμπολίτη μας. Προφανώς και θέλουμε την αυτοδυναμία και το μέγιστο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα όμως θα κυβερνήσουμε για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για αυτούς που θα μας έχουν ψηφίσει».

Και πρόσθεσε: «Να ξαναχαμογελάσει ο Έλληνας και να έχει ελπίδα για το μέλλον. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με λίγα λόγια προεκλογικά και συγκεκριμένα έργα μετεκλογικά. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι οξυγόνο για τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η τάξη και η ασφάλεια στις γειτονιές μας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων είναι βασικό κομμάτι της πολιτικής μας. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά και καλή ψυχολογία στην αγορά»
NEWS