Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

by Expertnews.gr

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τις τοποθετήσεις υπουργών, καθώς και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. 

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας της διαδικασίας, να δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν η ομιλία, του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης πως δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει μέσα στην επόμενη χρονιά την μείωση των πλεονασμάτων, σημείωσε.

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, ενώ ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις φόρων που ξεκινούν , από το 2019. Κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της ΔευτέραςNEWS