Συνάντηση, στο Σότσι της Ρωσίας του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Μάικ Πομπέο

by Expertnews.gr

Την αφοσίωση του Ντόναλντ Τραμπ στον σκοπό της βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας μετέφερε ο Αμερικανός υπουργός Μάικ Πομπέο στον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο Σότσι της Ρωσίας.
Οι δύο χώρες μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα, ωστόσο υπάρχει χώρος για συνεργασία, κυρίως σε θέματα αντιτρομοκρατίας, αλλά και στη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τόνισε ο Πομπέο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι υποψίες και οι προκαταλήψεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια και κάλεσε την Ουάσιγκτον να εργαστεί εποικοδομητικά με τη Μόσχα.
Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται – εκτός από τις διμερείς σχέσεις – διεθνή ζητήματα, όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα, η Συρία και ο έλγχος των όπλων. Λαβρόφ και Πομπέο θα γίνουν στη συνέχεια δεκτοί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πομπέο είναι ο πιο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο μετά τη σύνοδο του Ιουλίου στο Ελσίνκι με τον Τραμπ. Οι δύο ηγέτες ενδέχεται να συναντηθούν και στα τέλη Ιουλίου στη διάρκεια της επόμενης συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.
NEWS