Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος

by Expertnews.gr

Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει την Τρίτη στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του ΕΛΚ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί.Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ υπάρχουν προτάσεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να προταθεί είτε για αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είτε για αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.

Την ίδια ώρα θερμά δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του κόμματος στην Πειραιώς.
Στη συνεδρίαση των τομεαρχών ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές.
«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς, όπως τόνισε, «φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το Κέντρο».
«Έχουμε, ήδη, από την πρώτη Κυριακή, 5 περιφέρειες και μπορούμε να κερδίσουμε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο», είπε, προσθέτοντας πως θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 ετών, κάτι που αποδεικνύει πως το κόμμα έχει μέλλον και πως δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καταλογίζουν οι αντίπαλοι.
Παράλληλα, επισήμανε πως η ΝΔ έχει επικρατήσει και στο σύνολο των εργαζομένων, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νοικοκυρές, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, πλην των ανέργων όπου και εκεί η διαφορά είναι μικρή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν αντιπάλους από άλλα κόμματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόνησο.
Αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μη βάζουν ποσοτικούς στόχους. «Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας», είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τοποθέτησή του εντός της εβδομάδας.

«Η ήττα του κ Τσίπρα ήταν βαρύτατη και ήταν ήττα του ψέματος, της αναξιοπιστίας και της αλαζονείας» σχολίασε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
«Ο κ. Τσίπρας επέδειξε βαριά αλαζονεία μέσα στην προεκλογική περίοδο, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να συμβεί» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Εκτίμησε παράλληλα πως «η πολιτική αλλαγή που λαχταράει η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα και θα ολοκληρωθεί στις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 30 Ιουνίου».
«Είναι μια μέρα χαράς και νίκης όλων των Ελλήνων. Η νίκη της Ν.Δ. είναι νίκη όλων των Ελλήνων γιατί ένας βασικός λόγος που οι πολίτες προτίμησαν τον Κ. Μητσοτάκη είναι γιατί είχε λόγο ενωτικό, θετικό, δεσμευτικό και κάναμε μια καμπάνια στηριγμένη στην αλήθεια» είπε, προσθέτοντας ότι και εν όψει των εθνικών εκλογών ο πρόεδρος της Ν.Δ. «θα απευθυνθεί ξανά με τον δικό του θετικό πολιτικό λόγο, με το ενωτικό του μήνυμα έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί για το αύριο της χώρας και θα ζητήσει από τους Έλληνες να υποστηρίξουν την πολιτική του πρόταση για να πάμε σε μια κυβέρνηση ισχυρή».NEWS